El Govern atura la recepció de sol·licituds d'ajuts al lloguer després que la convocatòria hagi quedat desbordada
Per ACN
Publicat el 02 de juny 2020

El govern ha aturat la recepció de sol·licituds d'ajuts al lloguer per a famílies amb dificultats econòmiques per la Covid-19 després que la convocatòria oberta a meitats de maig hagi quedat desbordada. Per això, abans de seguir acceptant-ne més, s'estan gestionant les rebudes fins ara. Segons ha assegurat avui la portaveu del govern, Meritxell Budó, en aquests moments estan treballant de quina manera poden obtenir els recursos necessaris per fer front al problema de la demanda.

Des del Departament de Territori expliquen que d'entrada ja es va indicar que els recursos rebuts per part de l'Estat per a la convocatòria (14,5 milions d'euros) eren insuficients i remarquen que caldria doblar la quantitat (29 milions d'euros). L'ajut forma part d'una línia específica de l'Estat per al pagament del lloguer davant l'emergència de la Covid-19 i dota Catalunya amb una partida de més de 14,5 milions d'euros. Inicialment, com que es tracta d’ajuts finalistes, ja es va anunciar que es concedirien per ordre d’entrada de les sol·licituds al registre corresponent fins a exhaurir el pressupost.

Des de Territori consideren que també s’hauria de doblar l'import dedicat al Plan Nacional de la Vivienda, que en el cas de Catalunya significaria passar de 200 a 400 milions d'euros per poder oferir subvencions i incentius per incrementar la promoció d'habitatges amb lloguers assequibles.

D'altra banda, la Generalitat recorda que, a part de la convocatòria d'ajuts al lloguer que ara ha quedat aturada, també hi ha una línia de microcrèdits, i anuncia que estudien aplicar fons de contingència. 

Barcelona emplaça l'Ajuntament a fer un esforç extra

Des de l'Ajuntament de Barcelona, la regidora d'Habitatge Lucía Martín ha apuntat que seria necessari que la Generalitat fes una aportació extra als fons estatals, i ha remarcat que el consistori ja va anunciar, per exemple, que aportaria 2,5 milions d'euros addicionals.

Amb tot, Martín ha puntualitzat que també és important tenir clar que no se sortirà de la crisi únicament amb ajuts al lloguer i s'ha referit a fer canvis estructurals per ser més exigents amb grans propietaris i grans fons d'inversió. 

Segons la regidora, precisament aquesta setmana hi ha prevista una trobada amb la Generalitat per parlar de la proposta d'un pacte d'Estat pel dret a l'habitatge.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —