SOS Racisme rebutja el 12-O perquè "celebra racisme i genocidis"
Per ACN
Publicat el 12 d’octubre 2020

SOS Racisme critica que el 12-O sigui una festivitat "instaurada sota un regim feixista" que te com a finalitat exaltar una "suposada identitat espanyola" que va ser construïda "a costa de la destrucció de les identitats de milers de pobles d'Abya Yala". En aquesta data, afirma l'entitat, se celebra "l'inici del genocidi, etnocidi i epistemicidi de pràcticament tot el Sud global". En aquest sentit, SOS Racisme convida a la reflexió durant la jornada d'aquest dilluns: "La memòria col·lectiva no pot obviar que la riquesa de l'estat espanyol –i també de Catalunya– s'ha construït sobre aquest passat colonial i esclavista" i anima a celebrar el 'Dia de la Resistència Indígena'.

Des de SOS Racisme critiquen que el 12-O signifiqués l'origen de la construcció d'estructures colonials "per legitimar i justificar l'espoli, la violència i la destrucció de tota la riquesa i sabers de vastos territoris".

"Aquestes estructures segueixen molt vigents en l'actualitat a través de les relacions de dependència, dominació i explotació que exerceixen països del Nord sobre el Sud global", afegeix l'entitat.

SOS Racisme posa com a exemple el moviment d'empreses multinacionals extractives que s'instal·len a països del sud, la "precarització" laboral de persones migrades a països rics o la "construcció d'un relat únic" que pretén "esborrar" la colonització.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —