Sota secret de maletí
Per Mar Grau
Publicat el 22 d’agost 2020

A l'espai del Si pogués parlar, avui, al Diari de Barcelona tenim el plaer de conversar segurament amb el maletí que ha viatjat més en tot el món. No, no estem parlant d’un maletí que s’hagi perdut en un aeroport, o que s’hagi quedat amagat sota el seient d’un tren. Avui anem als Emirats Àrabs Units perquè ens expliqui les seves aventures i intimitats el maletí del rei emèrit Joan Carles I. 

Com es troba? 
Bé, molt bé als Emirats Àrabs Units s’hi viu molt bé. Tot i que tinc una mica de jet lag, però també és normal. He viatjat molt durant tota la meva vida, tampoc m’acabo d’habituar a un horari. 

Jet lag? No porta ja tres setmanes aquí?
Podria dir que estic de vacances, però la feina mai para (pica l’ullet). 

Què vol dir? Encara està ficat amb coses? 
Quan ha parat el Juanca?

I amb què està ficat ara? 
Jo no dic res, sempre seré fidel al meu amo, per això mai m’ha canviat i m’ha dut a tot arreu. 

Parla amb moltes ambigüitats... Quants anys porta ja amb ell?
Doncs, des del 75 que va ser quan em van separar del meu germà, el maletí del Franco, no sé si t’hi havies fixat però tenim moltes similituds. 

Va ser quan va dir adéu a la teva llar d’infància: el Palau Reial d'El Prado
Sí, però tampoc em queixaré dels llocs on he viscut després. La veritat és que puc dir que he tingut una molt bona vida, hi ha maletins que estan destinats a transportar papers d’una planta a l’altra de l’oficina. En canvi, el meu és el sueño maletín. 

Perquè vostè que és el més curiós que ha portat? 
No t’ho sé dir, he portat de tot. Mira, recordo quan anàvem a Botswana sempre em ficava a dins l’ullal de l’elefant que matava. Després el portava a la Corinna, no sé per què, crec que com a símbol d’home viril, fort, o machorro.Ella es quedava igual, li agradava més quan em treia altres coses.  

A la Sofia no li portava res? 
Amb la Sofia fa molts anys que van pactar que cadascú anava pel seu compte, mentre seguien sent el rei i la reina. Sincerament poques vegades he tingut la seva roba a sobre. 

La roba de la Corinna l’ha tingut molts més cops?
Ui! Molts més! Sempre anava ben conjuntada. Altres cops sa majestat s’emportava patacada. Em duia a pleníssim de preservatius, desconec quantes viagres s’havia pres però allò era impossible d’acabar-ho. I... pam, nit de sopar car i a dormir. Ni m’obrien. Pobre Juanca, tantes expectatives... Després, tots cap a la paperera, no se sentia còmode entrant amb tot allò a la Zarzuela. 

La Corinna no en devia tenir ganes
Això semblava. En canvi, més entusiasme semblava que tenia per obrir-me quan estava a rebentar de bitllets. Ja és llesta, ja. És normal, jo també ho faria. 

Aquests viatges amb feixos de diners imagino que han sigut habituals. 
Molt! I tant, no t’ho pots imaginar. A vegades pujava jo acompanyat d’algunes maletes més a un avió, em portaven a països àrabs i tornàvem amb l’efectiu, milions d’euros. Però crec que aquesta pregunta serà més adient quan finalitzi la investigació del Suprem de l’AVE a la Meca. 

No hi torni amb les ambigüitats... Hi ha comissions il·legals pel mig, no?
Oh... ja t’he dit que no vull perdre el meu lloc. Això millor parla-ho amb els maletins dels magistrats del Suprem. 

Encara no m’ha respost a la pregunta de què és el més estrany que ha portat mai? Prenc per bona els preservatius? 
Si home! Que va! Si el més estrany que he portat mai fos un preservatiu acabaria sent un simple moneder del típic noi de 16 anys, que se li acaba caducant (riu). A veure, el més estrany... Potser, els cops que he anat buit. 

Com vol dir?
Sa majestat sempre s’ha pensat que portar-me en segons quins llocs el feia interessant. Sobretot des que porta bastó, que está convençut que el maletí li fa l’ombra. Il·lús. El què deia, he anat a moltíssims congressos, sopars amb gent asquerosament rica o festes privades que passaven el nivell de privades, on conversava i especulava amb gent que no us podeu imaginar lo poderosa que era. Ell, parlant de les seves grandeses amb mi al costat, buit, deixant intuir quelcom que no era. Realment, però, tampoc ho entenc, perquè amb tot el que té em podia portar ben ple. Sempre ha estat una mica desconfiat. 

I ara que porta? 
Ara? Comprova-ho tu, obra’m. 

Ui, quina pressió... Una crema de sol?! 
Què no t’ho he dit? Estem de vacances! El Juanca sempre ha estat molt presumit. Qui sap, potser té intenció de trobar una nova Corinna per aquí i tornar a la joventut. A mi no m’importaria, tornaria a tenir una mica més d’aventures, que això de portar sempre bitllets ja s’ha fet monòton.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —