- vídeos -
spacex
Per Redacció i ACN
Publicat el 20 d’abril 2023

La companyia espacial SpaceX, propietat del multimilionaria Elon Musk, ha llançat el primer vol de prova del mega coet Starship, dissenyat per transportar persones a l'òrbita terrestre, la Lluna i Mart. Es composa d'una nau (Starship) i un propulsor (Super Heavy Rocket) totalment integrats.

Malauradament, no tot ha sortit com s'eperava, ja que tres minuts després d'enlairar-se la nau no s'ha desenganxat del propulsor, i un minut més tard ha esclatat.

"En aquesta prova, l'èxit se xifra en tot el que podem aprendre. El llançament d'avui millorarà la fiabilitat de l'Starship a mesura que perseguim l'objectiu de portar vida a altres planetes", ha dit la companyia a Twitter.

El llançament estava previst per al dilluns 17 al matí, però la companyia va decidir suspendre'l pel fet que els tècnics van descobrir que una vàlvula de pressurització estava congelada poc abans de l'enlairament, encara que no obstant això es va realitzar un simulacre de compte enrere de cara al pròxim intent.

L'altura de l'enorme coet i la nau era de 120 metres (394 peus), el diàmetre és de 9 metres (29,5 peus) i podia carregar de 100 a 150 tones mètriques de càrrega, extensibles a 250 tones.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —