Starship
Per ACN
Publicat el 16 de maig 2021

La companyia SpaceX ha presentat a la Comissió Federal de Comunicacions (FCC) dels Estats Unit (EUA)s un pla per a realitzar el primer vol orbital de prova no tripulat del seu nou coet Starship, dissenyat per a transportar passatgers i càrrega a la Lluna, Mart i distàncies més llargues.

El llançament es faria des d'una base al sud de Texas (els EUA) i, després d'envoltar la Terra en un vol de 90 minuts, el coet tornaria i cauria de manera controlada en el Pacífic, prop de les illes Hawaii, d'acord amb la notificació a la FCC, amb seu a Washington. L'FCC ha de donar la seva autorització per a l'ús d'equips de comunicacions durant el vol, per al qual no s'especifica data en el pla, però, segons fonts especialitzades, serà abans que acabi 2021.

El coet està fet d'acer inoxidable i té l'altura d'un edifici de setze plantes. Quan està col·locat damunt del propulsor "Super Heavy", de 70 metres d'alt, l'Starship -reutilitzable com els Falcon 9 de SpaceX que estan transportant astronautes i càrrega a l'Estació Espacial Internacional (EEI) per un contracte amb l'agència estatunidenca NASA- mesura gairebé 120 metres.

La companyia de l'empresari Elon Musk ha fet ja diverses proves amb prototips del Starship i la setmana passada va aconseguir un exitós aterratge i la recuperació d'un d'ells.


Com serà el procés?

El portal especialitzat Spaceflight.com informava divendres que SpaceX pretén que la nau se separi del propulsor Super Heavy, que amb els seus vint-i-vuit motors Raptor de metà té una potència dues vegades superior a la que tenien els coets Saturn de la NASA, pocs minuts després del llançament. Després de la separació, el propulsor iniciarà el descens a la Terra i caurà aproximadament als 8 minuts i 15 segons del llançament en un lloc del golf de Mèxic a uns 20 quilòmetres de la costa.

La nau, mentrestant, avançarà cap a l'est sobre el golf de Mèxic, el sud de Florida (els EUA) i Cuba i els seus motors Raptor es pararan una vegada que aconsegueixi la velocitat orbital requerida de més de 27.000 quilòmetres/hora, aproximadament als 8 minuts i 41 segons del llançament.


SpaceX ha explicat en un comunicat que té la intenció de "recopilar tantes dades com sigui possible durant el vol per a quantificar la dinàmica d'entrada i comprendre millor el que experimenta el vehicle en un règim de vol que és extremadament difícil de predir o replicar en una computadora amb precisió".

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —