Els membres de la càpsula Dragon
Per EFE
Publicat el 19 de setembre 2021

La càpsula Dragon, de l'empresa privada SpaceX, ha arribat amb èxit aquest dissabte a l'Oceà Atlàntic i davant de la costa de Florida (els EUA), amb els quatre membres de la tripulació de la missió Inspiration4, la primera completament civil que aconsegueix l'espai orbital.

La Dragon va arribar gairebé a l'hora prevista, les 19.07 hores (23.07 GMT), amb els quatre tripulants a bord, cap d'ells astronautes professionals i que han aconseguit l'espai orbital per primera vegada en la seva vida. "Ha estat un gran viatge per a nosaltres, i tot just hem començat", va dir el comandant de la missió, Jared Isaacman, segons després que la càpsula aconseguís les aigües de l'Atlàntic amb suport de quatre paracaigudes.

Tombs al planeta

La Inspiration4 conclou així un viatge de tres dies a l'espai, desplaçant-se a una velocitat de 28.160 quilòmetres per hora que li ha permès circumdar el planeta cada 90 minuts. En aquests dies la Dragon ha aconseguit una altura d'uns 575 quilòmetres de la Terra (357 milles), més que l'Estació Espacial Internacional (EEI) i que les missions dels telescopis espacials Hubble.

A més d'Isaacman, la missió estava composta per l'assistent mèdica Hayley Arceneaux, supervivent de càncer, de 29 anys i l'estatunidenca més jove que arriba a l'espai, així com l'enginyer aeronàutic Chris Sembroski i la professora i geocientífica Sian Proctor, que ha fet de pilot.

Els membres de la Inspiration han estudiat el comportament del cos humà en l'espai, a més d'observar el planeta des d'una cúpula en la punta de la Dragon que oferia vistes de 360 graus.

La missió busca a més recaptar 200 milions de dòlars per a l'hospital infantil St. Jude, a Memphis (Tennessee), que atén especialment pacients amb càncer.

El divendres, en una transmissió en directe amb els pacients, Arceneaux els va mostrar com és la càpsula Dragon per dins mentre surava, però especialment la grandiosa vista de la Terra que tenen els quatre civils des de l'enorme finestra de la cúpula de la nau.

El multimilionari Isaacman va finançar els bitllets dels altres membres de la tripulació, i a més va començar la campanya de recaptació de fons amb una donació de 100 milions de dòlars.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —