- vídeos -
Crew Dragon
Per EFE
Publicat el 17 de novembre 2020

La càpsula espacial que la companyia privada SpaceX va enviar diumenge en la seva primera missió operativa tripuladas'ha acoblat amb èxit a l'Estació Espacial Internacional (EEI) aquesta matinada, segons ha informat l'agència estatunidenca (NASA) en el seu compte de Twitter.

La mitjanit de dilluns, SpaceX va enviar la seva primera missió operativa tripulada a l'Estació Espacial Internacional (EEI), després d'enlairar amb èxit i a l'hora assenyalada des del Cap Canaveral (Florida) un coet reutilitzable Falcon 9 amb la càpsula Dragon a la cúspide.

Sobre les 7.40 del vespre, hora local (00.40 GMT del dilluns), la càpsula, anomenada Resilience, es trobava finalment en òrbita rumb a l'EEI amb quatre astronautes a l'interior: els estatunidencs Shannon Walker, Michael Hopkins i Victor Glover, i el japonès Soichi Noguchi. Un cop la càpsula separada, una part del coet Falcon 9 va descendir amb èxit en una plataforma a l'Atlàntic.

L'empresa d'Elon Musk pretén usar aquesta part del coet per a la següent missió en associació amb la NASA cap a l'EEI, que està previst que es realitzi el març de l'any vinent.

La que és la primera d'almenys sis missions que SpaceX realitzarà a l'EEI arran d'un contracte de 2.600 milions de dòlars signat amb la NASA en 2014, ha aconseguit finalment enlairar-se d'acord amb el programa previst, sense contratemps i després d'una sèrie d'ajornaments de la data prevista.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —