Spotify, Epic i Match creen una coalició contra la política de l'App Store - Diari de Barcelona

Lluita digital
Spotify, Epic i Match creen una coalició contra la política de l'App Store
L'empresa líder en reproducció de música online, i les creadores de Fortnite i Tinder, uneixen forces contra la botiga digital d'Apple
Les empreses d'internet Spotify, Epic Games i Match Group, entre d'altres, han anunciat aquesta setmana la creació de la Coalició per la Justícia en les Aplicacions, amb l'objectiu d'unir esforços en la lluita que mantenien fins ara per separat contra la política de la botiga virtual App Store d'Apple.
A més de les tres esmentades anteriorment - Epic és el desenvolupador del popular videojoc Fortnite, i Match és propietària de l'aplicació de cites Tinder- , també formen part de la coalició Basecamp, Tile, Blix i Deezer, i aquesta tindrà dues seus: una a Washington DC i una altra a Brussel·les.
"Ens sumem a la Coalició per la Justícia en les Aplicacions per defensar els drets fonamentals dels creadors a construir aplicacions i a fer negoci directament amb els seus clients", va dir en un comunicat el conseller delegat i fundador d'Epic Games, Tim Sweeney.
Batalla judicial
Sweeney és qui, a través d'Epic Games, ha liderat durant les últimes setmanes l'enfrontament amb Apple, que ara es troba als tribunals amb una demanda presentada pel desenvolupador contra la companyia de la poma mossegada i una altra contrademanda en sentit invers.
La disputa entre les dues firmes ve de lluny, però els esdeveniments es van accelerar el passat 13 d'agost, quan Epic Games va anunciar que des d'aquest moment en endavant permetria als jugadors realitzar compres accessòries dins de la pròpia aplicació de Fortnite, al marge de l'App Store.
Això va contra la política imposada per Apple en la seva botiga digital, ja que si un usuari compra accessoris per al videojoc directament a través de la aplicació d'Epic Games, la firma que dirigeix Tim Cook no cobra la comissió del 30% que s'emporta per totes les transaccions que es fan a través de l'App Store.
Només unes hores després que Epic Games revelés que anava a permetre les compres des de la pròpia aplicació, Apple va respondre retirant prodcutes d'Epic Games de l'App Store i anunciant que li anava a vetar l'accés a la seva maleta de desenvolupament de programari, davant el que el desenvolupador va presentar una demanda contra l'empresa.
Apple, al costat de Facebook, Google i Amazon, està en el punt de mira de diverses investigacions contra pràctiques monopolístiques als EUA, i l'App Store és, precisament, el producte més delicat de tot el seu negoci en aquest sentit.

