STAY HOMAS
Per ACN i Redacció
Publicat el 31 de juliol 2020
Temps de lectura 3 minuts

El Festival Grec arriba al seu final, mentre que els Stay Homas tot just emprenen el vol. L'actuació d’ahir al Teatre Grec va ser  el primer concert en directe del trio nascut durant el confinament. No hi va faltar el cubell blau característic i la tapa d'una olla a mode de percussió. I és que els Stay Homas asseguren que "volen traslladar l'essència de la terrassa als escenaris". I avui ho tornaran a fer. 

L'actuació d’ahir al Teatre Grec va ser  el primer concert en directe dels Stay Homas. Font: ACN

Amb "poques virgueries" i molta proximitat, el grup va repassar 24 de les 30 cançons que han creat en quatre mesos de vida, temes ja reconeixibles com 'In The End' o 'Gotta Be Patient'. Com en els vídeos a les xarxes, hi ha hagut col·laboracions, de la mà de Judit Neddermann, Sr. Wilson, Lia Kali i els cantants de Zoo i La Raíz.  

"Les entrades van durar 15 minuts. Això vol dir que a la gent li agrada la 'mandanga’ de la terrassa, i traslladarem aquesta essència aquí", assegurava Klaus Stronik abans del concert. Tampoc han tingut massa temps per muntar un 'show' allunyat del que feien, confessen, però suficient per compartir les seves creacions amb un públic de carn i ossos. El trompetista Klaus Stronik i el baixista Ray Benet, de Buhos, i el trombonista i vocalista Guillem Boltó, de Doctor Prats, van cantar asseguts com ho estaven a la seva terrassa de l'Eixample, i en comptes de col·laboracions telemàtiques, van poder cantar cara a cara amb els convidats.

La més esperada de totes, el tema amb Judit Neddermann, que va pujar a l'escenari per interpretar 'Gotta Be Patientt', l'èxit versionat per Michael Bublé. La varietat de gèneres i llengües l'han fet palès repassant temes com 'Tudo bem', 'Coronao', 'Confineo', 'Estamos mal' o 'Te lo digo Jimmy'. 

Els dos concerts d’Stay Homas, el d’ahir i el d’avui, serviran per posar punt i final a una edició del Festival Grec marcada per la seva resiliència en un context de crisi sanitària.

Àlbum i gira internacional

La banda estrella del confinament prepara una gira internacional de l'abril al juny de l'any vinent. Visitaran diferents ciutats de l'Estat i les principals capitals europees, així com l'Argentina, Colòmbia, Xile, l'Uruguai o Mèxic. "Ens caguem a sobre només de pensar-ho", diu Klaus Stronik, que mostra alhora "molta il·lusió" i expectatives per l'àlbum que tenen previst publicar a la tardor. 

Stay Homas el pròxim abril inicia la gira internacional. Font: ACN

De moment, han llançat la mixtape 'Desconfination', que inclou cinc temes escollits pel seu públic a les xarxes socials.Sobre els seus respectius grups, Buhos i Doctor Prats, asseguren que de moment tot es pot compaginar, tot i que si arriba el moment de fer passos en solitari "ho parlaran" i "els donen molt de suport".

Guillem Boltó recorda que tot va començar "fent el tonto" el primer dia de confinament amb un vermut a la terrassa. Després d'aquella bossa nova es van "motivar en comptes de jugar a la Play o mirar la tele", i la seva espontaneïtat musical i el poder de les xarxes van fer la resta.

El músic Guillem Boltó, durant el concert, amb el cubell blau característic. Font: ACN

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —