L'obra, creada entre 1900 i 1903, té un preu de sortida de 80.000 euros i una estimació de 200.000 euros
Per ACN
Publicat el 22 de febrer 2022

La casa Subarna Subastas ha anunciat que subhastarà un dibuix, inèdit fins ara, de Pablo Picasso: Padre e hijo a las orillas del mar, creat entre 1900 i 1903. Amb un preu de sortida de 80.000 euros i una estimació de 200.000, aquest dibuix, inèdit fins ara, forma part de la cinquantena d'obres que Picasso va realitzar a principis del segle XX sobre les targetes comercials de la merceria que els seus amics, els germans Carles i Sebastià Junyer-Vidal, tenien al carrer Argenteria de Barcelona. La subhasta presencial es realitzarà el 3 de març.

Entre 1902 i 1903, la relació entre Picasso i els germans Junyer-Vidal es va fer més forta, i durant les visites que els feia al seu establiment, Picasso departia amb ells i compartia taula i aprofitava per dibuixar sobre les targetes que li facilitaven els seus amics, han explicat des de la casa de subhastes.

Sobre aquesta superfície, l'artista va concebre tot tipus d'escenes, des de retrats amb caricatures de coneguts i amics fins a composicions eròtiques i fins i tot pornogràfiques, així com els temes de la seva etapa blava (1901-1904), com la misèria i la pobresa.

Subarna ha explicat que l'obra té una firma apòcrifa probablement realitzada pels germans Junyer-Vidal. Aquesta obra no presenta la posterior signatura que Picasso sí que va poder afegir directament dècades més tard en altres dibuixos realitzats sobre aquestes targetes.

La procedència de l'obra és de Sebastià i Carles Junyer-Vidal i col·leccions particulars de Barcelona, Salamanca i Madrid.

La casa de subhastes ha assenyalat que és una obra molt similar a la que ja van licitar el passat 7 d'octubre i que va ser adjudicada a la Generalitat i cedida al Museu Picasso. En aquest cas, es tracta, han afegit, d'una obra amb més color que l'anterior i una escena més elaborada.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —