'Trolls 2' i 'Promare', les dues pel·lícules d'animació doblades al català que arriben a les sales
Per ACN i Redacció
Publicat el 21 d’octubre 2020

Pedro Almodóvar torna aquesta setmana amb el curt La voz humana, una adaptació lliure del relat amb el mateix nom de Jean Cocteau protagonitzada per Tilda Swinton. En la versió del cineasta, preestrenada al Festival de Venècia, una dona mata el temps mirant les maletes del seu examant, que l'abandona per casar-se amb una altra. Aquest divendres també s'estrena la història Crónica de una tormenta (amb Clara Lago, Ernesto Alterio i Quique Fernández), un drama premiat al Festival de Málaga en què el protagonista, director d'un important diari, afronta el dilema de triar el seu successor entre una subdirectora i un altre subdirector que té la fama de periodista manipulador. Enmig d'aquesta tria, director i subdirectora es queden tancats a la redacció per una forta tempesta. 

 

La llista d’estrenes no acaba aquí:

Trolls 2

 

Aquesta comèdia d'aventures, que estarà disponible en català, portarà els seus protagonistes Poppy i Branch al descobriment que la seva tribu de trols no és l'única existent, i que la resta estan repartides en sis regnes i consagrades a diferents tipus de música: funk, country, tecno, clàsica, pop i rock. En aquest viatge, els trolls expandiran els seus horitzons musicals i hauran de lluitar contra la reialesa del hard rock en la seva intenció d'acabar amb la resta de gèneres musicals.

Regreso a Hope Gap

Aquest drama britànic amb Bill Nighy i Annette Bening viatja al cor d'una relació matrimonial. L'Edward decideix deixar la seva dona Grace després de 29 anys d'estar casats. Aquesta decisió obligarà la parella a cercar una nova forma de refer la seva vida, cadascun a la seva manera, en un petit poble de la costa, prop dels precipicis de Hope Gap.

Promare

Doblada al català, aquesta pel·lícula d'animació japonesa té com a protagonistes Galo i les Forces de Rescat Antiincendis que s'enfronten a 'Burnish', una colla de mutants que té el poder de controlar les flames i que provoca un infern de foc sobre el planeta Terra.

El secreto: atrévete a soñar

Aquest drama romàntic signat per Andy Tennant està protagonitzat per una jove vídua amb tres fills que contracta un home per arreglar els desperfectes de casa seva després d'una tempesta. A mesura que l'home s'acosta a la família, aconsegueix compartir la seva filosofia sobre el poder del pensament per aconseguir allò que desitja. La vídua sentirà una certa connexió secreta amb el seu passat.

El club de los divorciados

Després de cinc anys de matrimoni, Ben descobreix en públic que la seva dona l'enganya, malgrat el seu intens enamorament cap a ella. El protagonista es troba amb un vell amic que també s'ha separat i vol gaudir al màxim de la seva nova condició. Els amics s'uneixen a altres divorciats i conformen un grup d'homes a la seva quarantena que s'animen a elaborar les normes de 'El club dels divorciats'.

El artista anónimo

Aquest drama presenta l'Olavi, un antic comerciant d'art que sempre ha prioritzat els negocis a la seva família i que està a punt de retirar-se. Durant una subhasta, una vella pintura crida la seva atenció i sospita que és molt més valuosa que el seu preu inicial, ja que la seva autenticitat no havia estat confirmada. Els seus instints entren en acció i l'obsessió pel quadre trastoca la seva vida.

La lección de alemán

El director Christian Schwochow viatja amb aquest drama després de la Segona Guerra Mundial, on Siggi Jepsen, que ha d'escriure un assaig sobre els plaers del deure, troba una institució per educar joves problemàtics. Quan es troba tancat en una cel·la l'envaeixen els records de la infància durant la guerra quan el seu pare, oficial de policia, va rebre ordres de vigilar el pintor expressionista Ludwig Nansen.

Una vez más

Guillermo Rojas dirigeix aquest drama romàntic que proposa el retrobament d'una parella cinc anys després de trencar. Junts recorren la ciutat de Sevilla i repensen el que la seva relació podia haver estat. Aquesta producció andalusa amb música de grups com The Milkyway Express, Dani Llamas, All La Glory i Maga, compta amb la interpretació de Silvia Acosta, Jacinto Bobo, Teresa Arbolí, Julia Rodríguez, Celia Vioque, Beatriz Arjona i Cristina Domínguez.

Antología de un pueblo fantasma

Basada en una novel·la de Laurence Olivier, aquesta pel·lícula canadenca d'elements sobrenaturals proposa la mort de Simon Dubé en un accident de cotxe en un remot poble del Quebec. Tota la població, de 215 habitants, queda psicològicament afectada, i mentre els veïns intenten digerir l'episodi comencen a arribar a poble persones desconegudes acompanyades d'una espessa capa de boira.

Meseta

Juan Palacios proposa el documental rural 'Meseta'. Situat en algun punt de la Meseta espanyola, Palacios proposa escenes com la d'un pastor d'ovelles que somia a viatjar al Titicaca, la d'un avi que compta les cases buides del poble mentre s'adorm, la d'un duet musical retirat que recorda la seva època daurada i la de dues nenes que busquen pokémons sense gaire èxit. El documental repassa personatges fusionats amb un paisatge que sembla en perill d'extinció.

Una dona amb unes ales tremendes

El valencià Pedro Pérez Rosado planteja Una dona amb unes ales tremendes, una història criminal protagonitzada per Victoria Salvador, Juli Mira, Eva Lezcano i Paco Alegre. A la cinta, des que es van conèixer, la Rosa i l'Honori van decidir no separar-se mai l'un de l'altre. Tres dècades després, detenen la Rosa acusada de la mort de l'Honori.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —