Una jutgessa ha autoritzat fer-los fora de la rambla a petició de l'ajuntament liderat per Albiol
Per ACN i Redacció
Publicat el 31 de desembre 2020

Els immigrants acampats a la Rambla Gorg de Badalona van abandonar la passada nit l'acampada per tornar al solar de la nau incendiada el passat 9 de desembre. Són els immigrants que malvivien a la nau on van morir quatre persones. Aquest dimecres passat una jutgessa, a petició de l'Ajuntament de Badalona, liderat per  Xabier García Albiol, ha autoritzat el seu desallotjament. 

Unes 25 persones dormien a la via pública com una forma de supervivència, però també com a eina de "solidaritat i protesta", tal com explica aquest extens reportatge del Diari Ara

Segons fonts municipals, els serveis socials els haurien ofert una alternativa habitacional, però alguna de les persones no haurien acceptat. Aquesta crònica del Diari Ara deixa entreveure però, alguns dels motius de la negativa: desconfien de l'Administració i no es volen separar, entre d'altres. Fonts municipals expliquen que la Guàrdia Urbana de Badalona s'hi ha hagut de traslladar aquest vespre per un "batalla campal" entre els immigrants.

L'Ajuntament de Badalona havia demanat l'autorització cautelaríssima del desallotjament de la Rambla del Gorg i la magistrada ho ha acceptat tenint en compte els informes policials.

L'ordre de desallotjament fa referència a la Rambla del Gorg en tractar-se d'una ocupació de la via pública, per tant, no seria vàlida pel retorn dels immigrants al solar de la nau incendiada, ja que és un solar privat.

                            

                             

Totes les imatges són de Lorena Sopena.                       

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —