Aragonès a l'entrega dels Premis Nacionals de Comunicació
Per Redacció i ACN
Publicat el 23 de novembre 2021

"El català a l'escola no es toca". Aquesta ha estat la resposta del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la decisió del Tribunal Suprem de rebutjar el recurs que va presentar el Departament d'Educació a la sentència que estableix una quota del 25% de castellà als centres educatius.

"És una garantia de cohesió social i igualtat d'oportunitats al país. Que hi hagi aquesta ingerència des dels tribunals és una manca de respecte als docents, professors i professores", ha dit el president en el marc dels Premis Nacionals de Comunicació.

"Vull enviar un missatge clar de fermesa. Treballarem totes les vies possibles per superar la situació. És un atac molt greu. No delegarem les responsabilitats en els docents. L’assumirem com a govern per garantir un model de cohesió, que té consens social, pedagògic i polític", ha avisat Aragonès.

El president ha recordat que la llengua és una manera d'expressar un país plural, amb visions diverses, però també una manera d'expressar una determinada visió del món. "Per això és imprescindible la defensa i promoció del català com a llengua d'ús social. Això passa per la continuïtat i millora de model lingüístic a l'escola", ha dit. En aquest sentit, ha assegurat que donarà eines a la comunitat educativa perquè el que ara és fonamental és incrementar l’ús el català a les escoles. 

El Suprem es carrega la immersió

La decisió del Suprem l'ha explicada el mateix conseller d'Educació, Josep Gonzàlez Cambray, que també ha criticat enèrgicament la decisió. "Això és un atac als fonaments de l'escola catalana perpetrat per un tribunal allunyat de la realitat sociolingüística dels centres", ha denunciat el conseller, que ha indicat que "els centres han de seguir treballant com fins ara i no han de fer cap canvi en els seus projectes lingüístics".

Cambray ha explicat que ha parlat amb la ministra d'Educació, que li ha transmès que el que cal és complir la Llei Celaá i garantir l'aprenentatge dels dos idiomes, però sense entrar en percentatges.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —