ELECCIONS EUA
Per EFE
Publicat el 09 de desembre 2020

El Tribunal Suprem dels Estats Units ha rebutjat aquest dimarts una demanda interposada pels aliats del president sortint, Donald Trump, per revertir la victòria del demòcrata Joe Biden a Pennsilvània. Aquest és el primer cas derivat de les eleccions presidencials que arriba a l'Alt Tribunal. El Suprem no va adjuntar en la seva decisió una explicació ni tampoc cap opinió de dissentiment.

En la seva demanda, els republicans demanaven a l'Alt Tribunal que intercedís en un cas d'interpretació de la llei estatal de Pennsilvània sobre el vot per correu, que ja havia estat litigat i rebutjat en el Tribunal Suprem de Pennsilvània.

Malgrat que aquest cas en concret es considerava difícil per a la defensa de Trump, és un mal presagi per a la resta de casos que l'Alt Tribunal pot abordar en els pròxims dies, i que també busquen revertir resultats electorals.

Just abans de conèixer-se la decisió del tribunal, Trump va al·ludir als seus esforços per anul·lar la victòria de Biden."Ara, vegem si algú té o no el coratge [...] si és un jutge del Tribunal Suprem, o diversos jutges del Tribunal Suprem, vegem si tenen el coratge per fer el que tots en aquest país saben que és correcte", va dir.

Estratègia infructuosa

L'estratègia judicial de l'encara mandatari no ha donat de moment fruits i ja acumula mig centenar de derrotes als tribunals, mentre se li esgota el temps per a evitar que la victòria de Biden ja no tingui marxa enrere.

Està previst que dilluns es reuneixi el Col·legi Electoral per designar oficialment el nou president electe. Amb el resultat sortit de les eleccions, Biden suma 306 delegats en el Col·legi Electoral pels 232 de Trump.

No obstant això el mandatari encara espera que el Suprem es pronunciï sobre altres casos, com l'interposat pel fiscal general de Texas, el republicà Ken Paxton, per revertir els resultats a Michigan, Wisconsin, Pennsilvània i Geòrgia.

L'Alt Tribunal està integrat per tres jutges progressistes i sis conservadors, tres d'ells nomenats per Trump. A més de l'estratègia judicial, el president està tractant d'influir en republicans locals perquè invalidin la victòria del demòcrata en els seus estats fent ús dels legislatius en mans conservadores, com a Geòrgia, Michigan o Pennsilvània. Trump ha demanat a líders republicans en aquests estats que passin per sobre del resultat electoral i que els legislatius assignin directament els compromissaris al Col·legi Electoral.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —