Patrulla taliban ahir a Kandahar
Per EFE
Publicat el 21 d’agost 2021

Els talibans estan buscant a persones que han treballat amb les forces dels Estats Units i l'OTAN a l'Afganistan per castigar-les i han amenaçat amb matar o arrestar als seus familiars si no les localitzen, segons ha revelat aquest dijous el diari The New York Times (NYT).

El NYT cita com a font un document confidencial de Nacions Unides compartit de manera interna en l'organització, que està datat a dimecres i que va ser proporcionat pel Norwegian Center of Global Analyses, un grup assessor d'amenaces que proveeix informació d'intel·ligència a agències de l'ONU.

D'acord amb el document, hi ha varis informes que els talibans tenen una llista de persones i localitzacions, i han anat porta per porta "arrestant i/o amenaçant amb matar o arrestar a membres de la família de les persones objectiu tret que es lliurin ells mateixos als talibans".

Estan especialment risc els membres de les forces armades i la policia afganeses, així com persones que van treballar per a unitats de recerca del govern enderrocat d'Ashraf Ghani. Com a exemple s'inclou una carta enviada aquesta setmana pels talibans a un oficial d'antiterrorisme.

A l'oficial, no identificat i que va treballar amb les forces estatunidenques i britàniques, se li instruïa a presentar-se davant la Comissió de les Forces Armades i Intel·ligència de l'Emirat Islàmic de l'Afganistan a Kabul o en cas contrari els seus familiars "seran tractats d'acord amb la llei de la Xaria", recull el diari.

La informació revelada pel document de l'ONU, al qual el diari ha tingut accés, contradiu les recents declaracions dels talibans, que han assegurat que no buscarien venjança en els seus opositors.

Sortida accelerada

Fins a aquest dijous, els Estats Units ha evacuat a 7.000 persones de l'Afganistan i ha habilitat més accessos a l'aeroport de Kabul per a accelerar la sortida dels seus nacionals i col·laboradors al país asiàtic. Hi ha més de 5.200 tropes nord-americanes a la capital per completar les evacuacions.

El president dels Estats Units, Joe Biden, en una entrevista amb el canal ABC*News avançada el dimecres en extractes, va dir que encara hi ha entre 10.000 i 15.000 estatunidencs que necessiten ser evacuats, a més d'entre 50.000 i 65.000 afganesos i les seves famílies als qui els EUA vol treure del país.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —