Ap7
Per ACN
Publicat el 27 de febrer 2021

Els Mossos d'Esquadra han desallotjant els manifestants que des de primera hora del matí d'aquest dissabte tallaven l'autopista AP-7 a Girona, en sentit nord, en una protesta organitzada per col·lectius com La Forja i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.

Una vintena d'agents de l'ARRO els han tret de la via i els han portat per un vial paral·lel a l'autopista uns 400 metres avall, on els han identificat en un descampat sense que hi hagi hagut incidents i només algun moment de tensió quan algun manifestant es resistia a ser identificat.

Els serveis d'autopistes estan netejant la via per poder-la reobrir a la circulació el més aviat possible.

Durant la protesta, els manifestants han col·locat branques d'arbres i canyes a l'autopista per fer barricades. A la zona hi ha sobrevolat l'helicòpter dels Mossos.



Tot i que en un primer moment hi havia una seixanta de persones fent el tall, posteriorment s'hi han quedat una quarantena. Els convocants han fet la protesta per reclamar la llibertat dels presos, l'autodeterminació i contra la repressió. "Quan ens priven de drets passem a l'acció. Mentre hi hagi presos, repressió i no se'ns reconegui el dret a l'autodeterminació no pararem", ha assegurat La Forja del Gironès a través del seu compte de Twitter.

Càrregues dels Mossos i detinguts a Terrassa

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra han carregat aquest divendres al vespre contra els participants en una manifestació pro-Hasel que han llançat pedres, pirotècnia, ous, llaunes i altres objectes a la línia policial. Els fets han tingut lloc a la zona de la comissaria de la Policia Nacional, i després de diversos avisos als manifestants, els agents de la Brigada Mòbil han carregat contra els manifestants per dispersar-los.

Segons els Mossos, un grup d'esvalotadors també ha cremat contenidors a la zona del centre de la ciutat. La policia ha practicat sis detencions pel llançament d'objectes a la línia policial. La manifestació ha començat a les vuit al raval de Montserrat i quan avançava cap al centre s'ha trobat amb el cordó policial que impedia el pas.

Davant d'aquest bloqueig alguns dels manifestants han començat a llançar pedres i altres objectes, així com artefactes de pirotècnia a la línia d'agents de la Brimo que tenien a escassos metres. Després d'avisar que desistissin de l'actitud, els agents han carregat i han dispersat la concentració. En aquest moment hi ha hagut la primera detenció.

Posteriorment els Mossos han informat que el grup de violents que ha protagonitzat els enfrontaments ha fet barricades al carrer Col·legi i ha cremat contenidors a la Rambla. La policia ha indicat poc després que havia practicat cinc detencions més també pels aldarulls.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —