Quentin Tarantino al Palm Springs International Film Festival
Per EFE
Publicat el 01 d’abril 2021

El cineasta Quentin Tarantino debuta com a escriptor amb la novel·la Once upon a time in Hollywood, basada en la seva aclamada pel·lícula i que Reservoir Books publicarà a Espanya el pròxim 29 de juny, amb traducció de l'escriptor Javier Calvo.

Quentin Tarantino sempre ha declarat que desitja retirar-se del cinema en plenitud de forces i que només tenia al cap rodar deu pel·lícules. Després del seu reeixit novè film, Tarantino ha començat a conrear l'escriptura, la seva altra gran passió.

El director va signar el mes de novembre passat un acord per a publicar als Estats Units dos llibres amb l'editorial HarperCollins, el primer dels quals és una adaptació de la seva pel·lícula Once upon a time in Hollywood, que aprofundeix més en els personatges i l'argument del film.

Once upon a time in Hollywood, un tribut als "anys daurats" de la meca del cinema, ha estat una de les pel·lícules més celebrades de Tarantino, que va aconseguir deu nominacions als Oscar i va fer possible que Brad Pitt es fes amb la seva primera estatueta de l'Acadèmia.

Aquesta novel·la de Tarantino rendeix tribut als llibres de butxaca que antigament es publicaven d'acord amb les pel·lícula que s'estrenaven als cinemes i que ell devorava quan era un nen. Rick Dalton, un actor televisiu en decadència abocat a l'alcohol, i Cliff Booth, el seu doble en escenes d'acció (i heroic veterà de la Segona Guerra Mundial), són els antiherois d'aquesta novel·la, que va molt més allà del final que es va poder veure en la pel·lícula homònima.

El llibre Once upon a time in Hollywood -amb nous personatges, escenes i subtramas i diàlegs i descripcions molt 'tarantinianes'- "no sols expandeix l'univers fílmic de l'autor, sinó que també mostra a un narrador amb un talent excepcional", asseguren els editors de Reservoir Books.

El segon llibre de Tarantino amb HarperCollins serà un exemplar de literatura de no-ficció titulat Cinema Speculation, una "profunda immersió en les pel·lícules dels anys 70, una rica mescla d'assajos, ressenyes i escrits personals (...) d'un dels directors més celebrats del cinema i el seu fan més devot", segons va informar l'editorial estatunidenca en el seu moment.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —