terrasses plenes Gràcia
Per ACN
Publicat el 23 de novembre 2020

Les terrasses de bar s'han omplert aquest dilluns a la tarda a les principals places de la Vila de Gràcia de Barcelona, en el primer dia de desescalada d'aquesta segona onada de la pandèmia de Covid-19. Moltes persones han aprofitat la sortida de l'escola o de la feina per prendre una cervesa, un refresc o un cafè amb llet després de no haver-ho pogut fer durant els 40 dies de tancament de bars i restaurants.

"La gent en tenia moltes ganes. Jo he entrat en el torn de tarda i està molt animat", ha reconegut Marc Font, cambrer del bar Canigó, situat a la plaça Revolució. "Per ser el primer dia ha anat prou bé i hem treballat força. Hi havia ganes de terrassa i estar a l'aire lliure", ha afegit Kilian Cot, del bar Flanders de plaça Rovira i Trias.

Uns joves prenen una cervesa en una terrassa a la plaça de la Virreina

"Minimitzar pèrdues"

Els bars de Barcelona han tornat a obrir per "minimitzar pèrdues" encara que no els surtin els números, després de 40 dies tancats i amb una situació econòmica "molt delicada", particularment a Ciutat Vella, el barri més afectat per la caiguda del turisme. Un dels pocs establiments que han aixecat la persiana als voltants de la Rambla ha sigut el pub Flaherty's, amb 20 anys d'història a la ciutat. "Nosaltres ens hem salvat perquè no només som un local turístic", diu la seva propietària Clodagh Enright. "Tornem amb il·lusió perquè tancar és ingressar 0 i això és inviable", diu malgrat reconèixer que "és difícil que els surtin els comptes". Per aconseguir més clientela, han adaptat l'oferta i faran menús de migdia per primera vegada.

Els barris de la capital catalana han viscut una segona desescalada més optimista i a primera hora algunes places ja tenien taules plenes.

És el cas de la plaça de la Vila de Gràcia que ha vist com els clients omplien els espais disponibles per prendre els primers esmorzars asseguts a les terrasses. Una de les primeres persones que ha pogut beure un cafè a les taules ha sigut la Laura, una jove resident al barri "encantada" perquè el seu aniversari ha coincidit amb la reobertura dels bars. "He vingut a celebrar el meu aniversari amb una amiga perquè per fi ens deixen sortir. D'aquí a poc vindran dues amigues més perquè només podem ser quatre", ha dit.

Tres taules plenes a la terrassa d'un bar de la plaça de la Virreina

Un d'aquests negocis és el bar Las Heras que ha viscut amb "molta il·lusió" deixar el servei per emportar enrere i poder tornar a servir amb gots de vidre i no de plàstic. "Encara és aviat, la gent començarà a sortir més tard. Esperem que al migdia comenci a estar ple", explica la seva gerent i copropietària, Sílvia Fernàndez.

El bar té 10 treballadors i només 2 han pogut sortir de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que van presentar quan es va decretar el tancament generalitzat de la restauració. Depenent de com funcioni la setmana es plantegen desafectar més personal. De moment, aprofiten per reclamar a l'Ajuntament que els contesti sobre la petició d'ampliació de terrassa que van fer quan va començar la primera onada. Al consistori també reclamen que, de cara a l'hivern els deixin treure estufes sense límits per poder atraure els clients.

"Aquest any és tot pèrdues i encara tenim sort perquè tenim terrassa. L'aforament del 30% és ridícul", diu Fernàndez, que lamenta que no ha pogut accedir a l'ajuda especial que el Govern va planificar pels autònoms perquè podia servir menjar per emportar. "Treballo per intentar pagar les despeses perquè no tinc cap guany", ha insistit.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —