Investigadora de la recerca Kids Corona
Per ACN
Publicat el 26 d’agost 2020

Un estudi liderat per l'Hospital Sant Joan de Déu ha constatat que els infants que han anat a un casal d'estiu han transmès la Covid-19 a altres menors i adults amb una reproducció (R0) del 0,3, una xifra que queda lluny de la taxa observada entre la població general de la mateixa zona, que ha estat d'entre l'1,7 i el 2.

Els investigadors han conclòs que el treball en grups estables i el rentat de mans molt freqüent -5 cops al llarg de la jornada- són els elements de prevenció que més han contribuït a aquesta transmissió baixa. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat que l'estudi avala les mesures de seguretat però ha advertit que la situació dels casals no és extrapolable a les escoles: "els escenaris seran molt canviants". 

L'anàlisi, que forma part del macro projecte de recerca Kids Corona, ha recollit mostres de més de 1.900 infants i monitors de 22 casals d'estiu de l'àrea metropolitana de Barcelona, als quals se'ls ha practicat un test PCR en saliva gairebé cada dia durant cinc setmanes. També s'han estudiat altres grups de convivència d'altres casals en què un dels infants o el monitor eren positius de Covid-19.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —