- vídeos -
Taxi
Per Maria Pratdesaba , Helena Oset i Irene Reverte
Publicat el 06 de febrer 2021

El descens de la mobilitat laboral i el poc turisme han fet del taxi un dels sectors més castigats per la crisi de la Covid-19. Durant els primers mesos de confinament, la caiguda de la facturació va ser d’un 80%. Ara, tot i la progressiva reobertura de les activitats, el Sindicat Català del Taxi la situa entre un 60% i un 80%, xifra insostenible per a molts treballadors.

Els professionals del sector asseguren que mai havien viscut una crisi així, i per això a mitjans de l’any passat van acordar un sistema d’alternació laboral. Això suposa treballar quatre dies i descansar-ne tres, ja que actualment és inviable que tota la flota de taxis  —més de 10.000 vehicles— estigui en moviment per la ciutat. A aquesta mesura se suma la petició per part de l’STAC d’acordar la moratòria de tots els préstecs relacionats amb l’activitat del taxi, com la compra de llicències o vehicles.

Adrià Cano, un dels professionals afectats per aquesta crisi, ens mostra com ha canviat la seva forma de treballar i les dificultats que suposa la pandèmia.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —