'Love Story' a l'infern! L'avanç de les re gravacions de Taylor Swift
Per EFE
Publicat el 03 de desembre 2020

La cantant estatunidenca Taylor Swift ha estrenat el primer avanç dels temes antics que està tornant a gravar per complet per tal de recuperar-ne la propietat dels drets, que ara estan en mans d'un fons d'inversió completament aliè a l'artista.

La primera mostra d'aquestes noves gravacions arriba amb el tema Love Story, cançó del seu àlbum Fearless, amb el qual va guanyar un Grammy l'any 2008, i que serveix de banda sonora en un anunci d'una empresa de cites per internet que ha dirigit l'actor Ryan Reynolds.

"Bé, mentre les meves noves gravacions encara no estan acabades, el meu amic Ryan Reynolds em va preguntar si podia fer servir un fragment d'un dels meus temes per a un anunci que va escriure, així que... Aquí teniu un avanç de Love Story! Treballant de valent per fer-vos arribar la música aviat!", va tuitar l'artista.

La cançó apareix a la segona meitat de l'anunci de la plataforma Match, que utilitza la tornada final del tema amb un so pràcticament inèdit al de la gravació original de 2008, encara que s'aprecia una veu més madura.

 

Swift, que ara té 30 anys, va explicar el procés per gravar de nou aquest clàssic compost quan en tenia 18. "Crec que ha estat més divertit fer Love Story perquè en la música antiga la meva veu era molt adolescent i, a vegades, quan escolto la meva música antiga i la meva veu de més gran em fa sentir com si ara fos una cantant diferent", va explicar la cantant al programa Good Morning America i afegia que "així que ha estat molt divertit tornar a gravar aquelles cançons que sento que podria millorar".

 

 

 

La lluita de Swift pel control de la seva música

Fa un mes, Swift va començar a gravar les seves cançons antigues després que un fons d'inversió adquirís els drets dels seus primers sis àlbums per un valor estimat de 300 milions de dòlars. No és la primera cantant ni serà l'última en ser víctima d'aquestes transaccions, Britney Spears, per exemple, també ho va viure.

Es tracta de la segona vegada que la música de Swift és objecte d'una transacció comercial fora del control de l'artista, qui l'any passat va veure com els empresaris Scooter Braun i Scott Brochetta es feien amb totes les seves gravacions mestres en comprar la seva antiga discogràfica, Big Machine Label, en la qual va estar amb contracte entre 2005 i 2018.

La cantant posseeix la propietat de les lletres que va escriure, però no de l'àudio, per aquest motiu, la decisió de re gravar les cançons permet que plataformes de streaming i programes de televisió que utilitzin música de Swift puguin llicenciar les versions noves en comptes de les anteriors.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —