Les cinc propostes gratuïtes, o gairebé, per a la setmana del 6-12 de novembre
Publicat el 07 de novembre 2020

Perucho a través de la pantalla

En el marc de l’any Joan Perucho, en què es compleix el centenari del naixament de l’autor, la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre Artesà Tradicionàrius han organitzat una representació del romanç Les històries naturals, que interpretarà Carles Bleda. La novel·la original es va publicar l’any 1960 amb el mateix nom. És una història que tracta els dubtes humans i que Bleda porta a l’escenari també amb el seu acordió. També l’acompanyaran Coloma Bertran al violí, Xarli Oliver a les percussions i a les màquines, Berta Ros Roig a càrrec de les projeccions i Toti Toronell actuant. Per tal d’adaptar-se a les restriccions sanitàries, l’acte es podrà seguir a través del canal de Youtube de la Institució de les Lletres Catalanes aquest dissabte 7 de novembre a les 19 h.

Activistes per la vida, a Guatemala i Hondures

L’Arts Santa Mònica acull l’última exposició del fotògraf i periodista Gervasio Sánchez: "Activistes per la vida". La mostra se centra a Guatemala i Hondures, dos dels països més rics del planeta en béns naturals. Aquesta mateixa riquesa, com són els seus boscos, rius i muntanyes, és la que intenten defensar els “activistes” que retrata Sánchez. Són homes i dones que lluiten contra els interessos de govern corruptes i empresaris, malgrat els puguin costar amenaces de mort constants. Sánchez ha cobert la major part dels conflictes armats d'Amèrica Llatina i la Guerra del Golf des de 1984 fins a 1992, any a partir del qual va passar a cobrir la Guerra de Bòsnia i la resta de conflictes derivats de la desfragmentació de l’antiga Iugoslàvia, encara que també ha cobert diferents conflictes a Àfrica i Àsia. L'exposició, estrenada el passat dimecres, es podrà visitar fins al mes de març de l'any que ve.

Rosalina Domínguez, 2018-2019. Foto: Gervasio Sánchez

Explotació laboral i discriminació de gènere a les dues ribes de l’Atlàntic

"Sobreviure als camps de maduixes" és una exposició fotogràfica que neix de la investigació de quatre periodistes: Maria Altimira, Quique Badia, David Meseguer i Pablo Tosco. La recerca recull i documenta denúncies de jornaleres marroquines per explotació laboral, abús i agressió sexuals als camps de fruits vermells tant de l’estat espanyol com del Marroc. Les desigualtats socioeconòmiques de la frontera nord-sud i la discriminació de gènere nodreixen la impunitat amb què les temporeres són explotades i agredides. Algunes d’elles, però, s’han atrevit a alçar la veu. L’exposició es podrà visitar al Centre Cívic Navas fins al 26 de novembre.

El festival de la imatge en moviment

La 18ª edició del festival LOOP Barcelona torna el pròxim dimarts 10 i omplirà pels espais d’art de la ciutat tot de propostes que tenen a veure amb les imatges en moviment. L’Espai Volart de la Fundació Vila Casas, l’Arts Santa Mònica, La Virreina, el MACBA o el Museu Picasso són alguns dels centres que acolliran les projeccions, performances i exposicions del festival, a més de galeries com Senda, ProjecteSD o L&B Gallery.

Fotograma del projecte "Bolloisla" de Blanca Arias

Dins l’itinerari "1+1+1...", que es desenvoluparà pel barri Gòtic i pel Born del 10 al 22 de novembre, té lloc "Bolloisla", de l’artista Blanca Arias. El Convent de Sant Agustí acollirà aquesta proposta de “contra-urbanisme” utòpic i queer, que es materialitza en un videojoc. La proposta tracta temes com la corporalitat, la gestió del dolor i les organitzacions binàries. Pots consultar la resta d'exposicions aquí.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —