- vídeos -
Sergi Panizo
Per Ana Rubió Jiménez i Berta Coll Bosch
Publicat el 28 d’octubre 2021
Duració 1'52''

El Teatre Gaudí encara l’últim cap de setmana de funcions del monòleg dramàtic Ximpanzé, escrit pel dramaturg Agustí Franch. El públic barceloní podrà assistir-hi fins al proper diumenge 31 d’octubre. Es tracta de la història d'un home trans embarassat que, des de la consulta de ginecologia, recorda els conflictes que ha viscut des de la infantesa fins a l’edat adulta.

Sota la direcció de Núria Florensa i Raül Tortosa, l’actor Isidre Montserrat explora un gran ventall d’experiències i emocions i, d’aquesta manera, apropa als espectadors la situació que vivien els transsexuals a la societat dels anys 80. “Volíem explicar la vida d’una persona que en algun moment no acaba d’entendre què li passa, perquè se sent diferent dels altres i no s’identifica amb el cos que li ha tocat biològicament”, comenta Florensa.

El guió del monòleg s’ha construït a partir del testimoni d’unes quantes persones trans. “Absolutament tot el que surt a l’obra són històries reals, tot està fet a partir d’entrevistes”, afirma Tortosa. Més enllà de plantejar la problemàtica que pateixen les persones trans, el monòleg aborda altres temàtiques, com ara la relació conflictiva entre un pare i un fill, i això facilita que tots els espectadors hi puguin empatitzar d’alguna manera. Montserrat confessa que, com a actor, el més difícil ha estat “buscar la part diferencial de cada personatge, perquè n’hi ha molts”.

La companyia posa de manifest el valor pedagògic de l’obra i declara que vol apropar-la a escoles i instituts. Segons Tortosa, també estan treballant per portar-la a altres municipis de Catalunya.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —