Estrena festival Temporada Alta.
Per ACN
Publicat el 06 d’octubre 2020

El Festival Temporada Alta de Girona arrenca de forma oficial demà a dos quarts de nou del vespre amb l'espectacle Bouvetøya. Es tracta d'un text creat durant el confinament per Julio Manrique, Ivan Benet, Cristina Genebat i Sergi Pompermayer, en què volen explicar "un viatge" que fa un grup d'actors a una illa on la cultura i el coneixement es cuiden com si fos un tresor. La producció està dirigida pel mateix Manrique, qui ha assegurat que "el teatre i altres llenguatges artístics serveixen per mirar la realitat". L'espectacle, que ja ha venut totes les entrades, es podrà seguir de forma presencial al Teatre Municipal de Girona i també es podrà veure a distància. 

Pompermayer, un dels autors dels text, considera que la cultura és una "feina menystinguda pels polítics" perquè no pot "generar beneficis econòmics". A través de l'espectacle, els autors volen transmetre que el teatre i altres disciplines artístiques aporten "un altre tipus de benefici que et fa sentir millor i et fa sentir que ets part d'un projecte".

És per això que defineixen l'obra com "un acte de resistència i reivindicació de la cultura", segons ha detallat Cristina Genebat. La proposta va sorgir durant el confinament, quan Julio Manrique va rebre l'encàrrec de Salvador Sunyer de crear l'espectacle inaugural. Segons ha detallat el mateix Sunyer tan sols va posar dues condicions, i una d'elles és que l'espectacle es pogués veure a distància "per si tancaven els teatres".

Davant d'aquest encàrrec, Manrique va contactar amb alguns actors i van veure que al llarg de la pandèmia tots ells havien fet "un viatge" per reflexionar sobre el paper de la cultura i del teatre. Finalment, aquesta reflexió s'ha acabat plasmant en el text de Bouvetøya. Manrique ha detallat que aquest text és un "homenatge" al teatre, però no tan sols als actors, sinó també als tècnics, creadors i altres sectors implicats i, fins i tot, també al públic.

Malgrat no quedin entrades disponibles per la funció, Manrique ha assegurat que han creat un espectacle pensat també per al públic presencial, per tal que la gent que ho segueixi des de casa no vegi "una retransmissió de l'obra". En aquest sentit, ha detallat que hi haurà moments en què els actors es dirigiran a la càmera interpel·lant el públic virtual i d'altres que buscaran la connexió amb el públic presencial.

A Bouvetøya també hi ha diversos recursos audiovisuals que complementen "la història que expliquen els actors". De fet, han assegurat que no hi ha cap recurs afegit "de forma gratuïta" i per això li han volgut donar la importància que mereixia al vídeo dins del muntatge final.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —