Un grup de veïns van atacar la vivenda i els Mossos van dispersar els ciutadans després de diverses càrregues, que van deixar a cinc agents ferits lleus
Per ACN
Publicat el 15 de juny 2020
Temps de lectura 2 minuts

Un grup de veïns ha atacat amb pedres i va accedir a un habitatge ocupat per joves migrants no acompanyats a Premià de Mar (Maresme) aquest diumenge a la nit. Els Mossos van rebre un avís poc abans de les 23.00 hores per una baralla a l'avinguda Lluís Companys del municipi. Allà es van trobar que un grup de veïns havia accedit a l'habitatge, provocant danys materials i ferint lleument un dels joves que l'ocupaven.

Davant l'increment de veïns que es van aplegar a la zona va caldre més presencial policial i patrulles d'ordre públic. Segons els Mossos, els veïns van increpar els agents i van fer destrosses al mobiliari urbà i els agents van fer diverses càrregues per dispersar la gent. En aquestes, cinc mossos van resultar ferits lleus.

L'alcalde atribueix els incidents a la "ràbia" i la "impotència

L'alcalde del municipi, Miquel Àngel Méndez, havia denunciat en un vídeo el passat divendres la "inseguretat" que es viu al municipi, i exigia més presència policial als Mossos d'Esquadra. En el mateix vídeo, criticava la "facilitat" per ocupar habitatges i defensava la propietat privada "per defensar el dret dels propietaris".

En unes noves declaracions, Méndez ha dit que comprèn els nervis de la gent davant de l'augment de la delinqüència. L'alcalde ha parlat de "ràbia" i "impotència" entre la població com a causant de l'atac al pis dels joves, que "tenien antecedents i estaven fent delictes a  la població" i vivien en un pis ocupat amb condiciòns "insalubres". 

Aquestes declaracions han anat acompanyades d'una condemna ferma a l'okupació d'habitatges, afegint que els delinqüents haurien de rebre un càstig proporcionat: "Surten de comissaria abans que els policies que els detenen". L'alcalde no ha condemnat el simulacre de linxament, i s'ha limitat a insinuar que "la violència no és combat amb més violència".

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —