pla general de la presentació del festival.
Per Redacció
Publicat el 08 de setembre 2020

El Terrassa Noves Tendències (TNT) 2020 se celebrarà del 9 a l’11 d’octubre amb l’objectiu de seduir nous públics de la ciutat, experimentar amb nous formats immersius i fomentar el teixit creatiu social. La programació d’enguany reuneix 15 espectacles a 10 espais diferents de Terrassa. “Els moments de crisi són els millors creativament parlant, perquè hi ha necessitat de reaccionar a allò que està passant”, ha assegurat la directora del TNT, Marion Betriu, que ha destacat que, “malgrat el moment difícil que vivim” és un moment “molt bo” per a la creació artística contemporània.

Betriu ha destacat que el seu debut a la direcció arriba en un moment “de canvi” en què el TNT té com a propòsit aconseguir més “arrelament” amb la ciutat i generar nous públics, una “missió difícil”, segons ella, durant la presentació de la programació d’aquest dilluns, en format telemàtic. Ho vol aconseguir traslladant alguns dels espectacles “als districtes on la cultura pugui provocar un moment transformador, que no quedi només en l’elit”.

Un esperit de canvi que també ha destacat l’exdirectora general de Creació del Departament de Cultura de la Generalitat i flamant consellera, Àngels Ponsa, que ha alabat el paper del TNT en plena crisi sanitària: “Un festival que té com a missió les noves tendències relatives a les arts escèniques pot ajudar a repensar i reflexionar en com ha de ser el futur en aquest àmbit”, ha assegurat.

 

Obres comunitàries, innovadores i crítiques:

Betriu ha dissenyat la programació del 13è TNT en tres seccions, en funció del format: les comunitàries, les innovadores i les crítiques.

Per una banda, el festival desplega quatre peces “comunitàries”, en què diversos sectors de la societat hi prenen part. És el cas, per exemple, de ‘Vincdesdevenir’, de Quim Bigas, fruit de diverses trobades amb el col·lectiu LGTBQI+. La peça que tanca la secció és l’espectacle ‘Qui canta els mals espanta’, feta pel cor ciutadà Poderío Vital. Segons ha destacat Marion, el xou servirà com a cloenda, el diumenge 11 d’octubre, amb un vermut col·lectiu “per espantar tot allò que ens preocupa”.

En segon lloc, la programació engloba un segon recorregut d’espectacles de nous formats on es fomenta el paper actiu de l’espectador. En aquest sector es podran veure, entre d’altres, les obres ‘La ciutat’, de Verónica Navas i l’estrena de la peça itinerant ‘Brilliant Corners’ d’Orquestina de Pigmeos.

Per últim el festival presenta espectacles de format mitjà “relacionats amb la realitat política i social, des d’una mirada crítica”. És el cas dels espectacles ‘Massa diva per a un moviment assembleari’, de Juana Dolores i de 'Spiritual Boyfriends’, de Núria Guiu.

En paral·lel, la 13a edició del festival també preveu el TNT Kids, que aquest any aposta per ‘Lo pequeño’, de Cris Blanco, Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol, “una peça audiovisual que juga amb l’expectativa, l’expectació i l’espectacularitat”. La proposta es treballarà al llarg de la setmana del TNT a alguns instituts de la ciutat, amb un posterior col·loqui amb els creadors.

Mesures de seguretat:

Tant el govern municipal com la Direcció del TNT han destacat que se seguiran “totes” les mesures bàsiques de prevenció per evitar la propagació de la covid-19, com són la higiene de mans, l’ús de mascaretes i el distanciament social. En aquest sentit, Betiu ha destacat que bona part de la programació ja té un format minimalista compatible amb les restriccions de distància, mentre que als espectacles de sala es reduirà al 50% l’aforament, per tal de garantir la seguretat. Les obres amb aforament reduït també es podran veure en streaming.

El programa d’acompanyament:

D’altra banda, el TNT 2020 estrena un programa d’acompanyament a artistes residents. En concret, s’han concedit residències de creació i tres residències tècniques per a aquesta temporada 2020/21, atorgades amb la finalitat de donar als artistes espais, temps, eines i mitjans per desenvolupar nous projectes; els quals es presentaran al TNT 2021. Segons l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, es tracta d’un projecte per “convertir la ciutat en un focus creatiu”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —