Milers de persones passen la nit a la intempèrie després del terratrèmol a Turquia
Per EFE
Publicat el 31 d’octubre 2020

Milers de persones han passat la nit a l’intempèrie a la ciutat turca d’Esmirna, on ahir el sisme que va sacsejar la costa del país va deixar vint-i-cinc morts i més de vuit-cents ferits. Els grups de joves i les famílies en qüestió han dormit al carrer per por que els edificis que habiten s’esfondressin, quan encara hi ha cententars de rèpliques del terratrèmol tenint lloc a la zona. Bayrakli és un dels barris més afectats pel sisme i s’hi han desplomat gairebé cent edificis.

Les autoritats donen per completades les tasques de cerca i rescat a vuit immobles esfondrats, però segueixen treballant en nou altres edifics, on s’estima que hi pot haver entre deu i vint persones atrapades. Els blocs contigus als edificis esfondrats no semblen afectats, però les autoritats han aconsellat que ningú hi dormi fins que se n’avaluiïn els danys. Els equips ja han rescatat cent persones dels edificis afectats, en un operatiu que compta amb 5.000 operaris i 475 vehicles i maquinària, segons informen les autoritats.

Un home dormint a la intempèrie, al barri de Bayrakli (Esmirna, Turquia). 

Els equips del servei públic d’emergències han muntat una desena de tendes a vint metres d’un dels edificis afectats, que tenia 26 habitatges. La majoria de veïns, però, romanen de peu davant del cordó policial mentre segueixen les tasques de rescat. Durant aquesta nit, almenys set persones han estat rescatades amb vida de sota les runes. La darrera, una jove de setze anys que havia passat disset hores atrapada.

Les hores de cerca comencen a pesar entre els equips d’emergència, els membres d’organitzacions humanitàries i els veïns, que s’organitzen en tandes per continuar amb el rescat. Durant els descansos els atenen ONGs de diferents províncies del país, que els ofereixen aigua i sopa calenta.

Un dels edificis esfondrats a la ciutat turca d'Esmirna.

El governador d'Esmirna, Yavuz Selim Kösker, va demanar ahir a la ciutadania abstenir-se de pujar als enderrocs pel risc d'agreujar la situació de les persones atrapades i entorpir el treball dels equips de rescat, i va aconsellar també reduir el trànsit al mínim per facilitar el pas d'ambulàncies.

El terratrèmol ha afectat gran part de l'Egeu i segons alguns testimoniatges s'ha sentit fins i tot en ciutats tan allunyades com Atenes i Istanbul.

 

Hay al menos 257 personas heridas tras el terremoto en Turquía https://t.co/DrgzWBcze3 pic.twitter.com/WL1RFqUz6h

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —