'The Mandalorian' desbanca 'Game of Thrones' com la sèrie més piratejada
Per EFE
Publicat el 13 de gener 2021

The Mandalorian va ser la sèrie més piratejada a tot el món el 2020, un dubtós honor en el qual aquesta producció de Star Wars ha pres el relleu de Game of Thrones (2011-2019).

Segons una anàlisi del portal especialitzat TorrentFreak, que van citar aquest dilluns mitjans estatunidencs com Variety o The Wrap, The Mandalorian, que forma part del catàleg de Disney+, va ser la sèrie més piratejada l'any passat a través de BitTorrent per davant de The Boys (Amazon) i Westworld (HBO).

Durant anys, el fenomen de fantasia èpica de Game of Thrones va liderar aquesta classificació de les sèries més piratejades.

El final de l'adaptació televisiva de les novel·les de George R.R. Martin va deixar un buit que ara ha omplert The Mandalorian, que es va estrenar el novembre de 2019 i que ja aquest any va aconseguir el tercer lloc en la llista de sèries més piratejades en tot el planeta.

The Mandalorian va poder esquivar la interrupció dels rodatges per la pandèmia i l'octubre del 2020 es va estrenar la segona temporada. Ha rebut l'aplaudiment tant de la crítica com dels sempre exigents fans de Star Wars.

Per darrere de The Mandalorian, The Boys i Westworld també apareixen en el llistat del 2020 de TorrentFreak les sèries Vikings, Star Trek: Picard, Rick and Morty, The Walking Dead, The Outsider, Arrow i The Flaix.

Després d'uns anys en què la pirateria de pel·lícules i sèries havia passat a un segon pla pel desenvolupament del streaming, la indústria audiovisual tem ara que la multiplicació de les plataformes digitals, les diferències de l'oferta per països, i l'impuls a les estrenes simultànies en cinema i mercat digital, entre altres factors, puguin afavorir de nou la descàrrega de continguts a internet a través de torrents.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —