The Social Dilemma: la nova estrena de Netflix
Per Redacció
Publicat el 08 de setembre 2020

Demà s'estrena a Netflix el nou documental del qual ja parla tothom: 'The Social Dilemma', dirigit per Jeff Orlowski, que exposa l'immens poder de manipulació i control que tenen les tecnologies –especialment les xarxes socials– a les nostres vides i els canvis substancials que s'han produït al món a causa de l'existència d'aquestes plataformes.

El documental compta amb la participació i les declaracions de molts professionals que han treballat en Silicon Valley de primera mà, com per exemple Sandy Parakilas –exgerent d'operacions de Facebook–; Bailey Richardson –un dels 13 empleats que va treballar a la creació d'Instagram, i que avui dia no l'utilitza–, un dels cofundadors del botó de 'like' de Facebook, Justin Ronsenstein; i l'informàtic pioner de la realitat virtual Jaron Lanier.

Jeff Orlowski, però, no vol imposar un discurs pesimista o fatalista sobre les tecnologies, segons ha afirmat al The Guardian. Orlowski planteja, en veritat, un canvi conceptual que té a veure amb el foment d'un esperit més crític com a consumidors: "Podem dissenyar un Internet millor si es prenguessin mesures com polítiques de privacitat més estrictes". 

 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —