Vogue
Per EFE
Publicat el 10 d’agost 2021

L'activista mediambiental sueca Greta Thunberg, que aquesta setmana ocupa la portada de la primera edició escandinava de la revista Vogue, acusa la indústria de la moda de ser un dels principals culpables de la crisi climàtica.

"La indústria de la moda és un enorme contribuent a la situació d'emergència climàtica i ecològica, per no esmentar el seu impacte en incomptables treballadors i comunitats explotats per tot el món perquè alguns gaudeixin de moda ràpida que molts tracten com a objecte d'un sol ús", escriu a la seva pàgina d'Instagram.


Thunberg, de 18 anys, posa en dubte també la suposada presa de consciència d'aquesta indústria, que gasta "ingents quantitats" en campanyes per a vendre's a si mateixa com a sostenible, ètica, verda i justa. "Però siguem clars. Això és gairebé sempre pura rentada d'imatge. No pots produir moda de manera massiva i consumir de manera sostenible tal com el món està modelat avui dia. Aquest és un dels molts motius pels quals necessitem un canvi de sistema", assenyala Thunberg.

L'activista sueca, que apareix en portada de Vogue acariciant a un cavall, llueix roba elaborada amb material reciclat, segons aclareix la revista, que destaca a més que la jove i la revista s'identifiquen amb els mateixos valors sobre un estil de vida sustentable i a protegir el medi ambient.

Thunberg va iniciar al setembre de 2018 una protesta per a reclamar accions contra el canvi climàtic, que l'ha convertit en referent mundial d'aquesta lluita. La jove sueca ha estat nominada tres vegades al Nobel de la Pau, s'ha entrevistat amb el Papa i els principals líders mundials i ha donat discursos davant l'ONU i en els principals cims climàtics.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —