Svetlana Tijanóvskaya
Per EFE
Publicat el 11 d’agost 2020

La candidata presidencial de l'oposició bielorussaSvetlana Tijanóvskaya, s'ha refugiat a Lituània, ha informat avui el ministre d'Afers exteriors d'aquest país bàltic, Linas Linkevicius.

La líder de l'oposició bielorussa va rebutjar i impugnar ahir els resultats oficials de les eleccions, segons els quals, l'actual president, Alexandr Lukashenko, al poder des de 1994, va ser reelegit el diumenge per a un sisè mandat consecutiu amb poc més del 80% dels vots.

Els comicis, denunciats com a fraudulents pels opositors, van donar peu a protestes antigovernamentals a Bielorússia, que ahir, en la seva segona jornada, es va cobrar un mort. "Un dels manifestants va intentar llançar un artefacte explosiu sense identificar contra les forces de seguretat. Li va explotar a la mà i les ferides li van provocar la mort", va informar el Ministeri de l'Interior de Bielorússia a Telegram.

L'incident va tenir lloc a Minsk durant els enfrontaments violents entre els manifestants i els efectius antidisturbis que havien estat mobilitzats per a desbloquejar la plaça Pushkin.

The dramatic video of the crackdown in Minsk. Happening now. pic.twitter.com/LOZb0uRaqx


Segons diversos mitjans, els manifestants van llançar còctels mólotov contra la policia, que va mobilitzar a milers dels seus efectius per tota la capital bielorussa.


El diumenge ja van resultar ferides unes cent persones, entre civils i policia, i avui la premsa local parla ja de desenes de ferits de diferent gravetat. Les autoritats bielorusses han reconegut que les protestes s'han estès a 33 ciutats i localitats del país i que més de 3.000 persones han estat detingudes.

Lukashenko, que va defensar l'actuació de les forces policials antidisturbis, ha acusat l'oposició de planejar l'ocupació d'edificis públics i denuncia que les protestes estan patrocinades per països estrangers com la República Txeca i Polònia.

A les xarxes socials es va publicar una crida a la vaga general a Bielorússia a partir del migdia d'avui, mentre els Estats Units i diversos països europeus han fet una crida a Minsk a abstenir-se de fer servir la força contra els manifestants.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —