Timmermans: "Ja és hora que les persones de 16 anys puguin votar, no?"
Per EFE
Publicat el 09 de juny 2021

El vicepresident de la Comissió Europea (CE), Frans Timmermans, va proposar aquest dimarts rebaixar a 16 anys l'edat legal per votar com a fórmula per incloure els interessos de les generacions més joves en qüestions com el canvi climàtic.  

En la seva intervenció al Consell del Desenvolupament Sostenible, una cita mediambiental que se celebra anualment a Berlín, Timmermans va defensar no perdre de vista que la lluita contra l'escalfament global és una qüestió de justícia intergeneracional.  

Després del torn de preguntes, el socialdemòcrata holandès va voler tancar la seva participació al fòrum amb un "comentari polític" més enllà de la seva posició institucional, i va dir: "Ja és hora que les persones de 16 anys puguin votar, no?".  

Timmermans no va especificar si es referia a les eleccions europees en particular o a tots els comicis als països del bloc, tot i que l'edat és una competència en mans dels estats membre.  La majoria d'edat, a efectes electorals, és de 18 anys en tots els estats membre, excepte a Àustria i Malta, on és de 16, i a Grècia, on és de 17.  

El vicepresident de la CE va centrar la seva intervenció en el compromís de la Unió Europea (UE) d'aconseguir la neutralitat climàtica per a l'any 2050 i va recalcar que aquesta aposta beneficia les actuals generacions, però, especialment, les que vindran.  

"No hi ha res millor que dir: 'No faig això per mi, faig això pels meus fills, pels meus nets'", va assegurar Timmermans, que va demanar "menys egoisme, més solidaritat". Va advertir que la finestra temporal de la UE per aconseguir la neutralitat climàtica és "molt petita", perquè cal començar a actuar ja per aconseguir-la per mitjans de segle, i va considerar que com més aviat s'aconsegueixi, millor.  

La UE s'ha compromès a reduir per al 2030 les seves emissions contaminants en un 55% respecte del 1990 i aconseguir la neutralitat climàtica el 2050 per complir amb els compromisos contrets en l'Acord de París. Al juliol, va indicar Timmermans, la CE llançarà una sèrie de propostes per fer possible aquests objectius.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —