Tinder
Publicat el 29 d’octubre 2021

Una plataforma global de cites per conèixer gent amb la intenció de trobar parella o simplement gaudir d'una cita... i el que sorgeixi. Això és Tinder. I ara, a més, també hi pots trobar acompanyant per anar a una boda. Aquesta és l'última novetat de la companyia que, de moment, només es troba disponible per als usuaris dels Estats Units.

Tinder porta gairebé una dècada establint relacions interpersonals i és considerada una de les aplicacions de cites més importants del mercat digital. Fundada el novembre de 2011, l'aplicació va guanyar el premi Crunchie de TechCrunch a la millor nova posada en escena de 2013, es va convertir en una de les 25 millors aplicacions de xarxes socials en línia i el 2014 va ser nominada App de l'Any als Premis Enter.Co.

Aleshores, Tinder es va convertir en la primera aplicació de lliscament (lliscar el dit a dreta o esquerra de la pantalla) del món i un any més tard, el 2015, va llançar la seva funció del SuperLike, eina que multiplica per tres les possibilitats que els usuaris coincideixin.

El 2018 va superar els 3,7 milions de subscriptors, afegint Tinder Gold (subscripció de pagament); el 2019 va assolir els 5,2 milions i en l'actualitat ja té més de 7 milions de subscriptors i més de 50 milions d'usuaris.

Preocupació per l'assetjament

Va ser el 2018 quan la companyia va començar a desenvolupar eines de seguretat per tal de protegir l'usuari, com per exemple: advertir sobre l'spam de webcam per a adults o sobre l'augment de bots d'spam o habilitar un botó del pànic i tecnologia anticatfishing per millorar la seguretat; característiques que l'han fet líder en el sector.

Ara, l'empresa ha engegat una nova funcionalitat de seguretat, en aquesta ocasió, contra l'assetjament, un dels temes de màxima preocupació que envolten aquest tipus d'aplicacions. "T'incomoda el missatge?" ofereix suport als membres quan es detecta llenguatge inapropiat en un missatge que han rebut. Si el membre respon de manera afirmativa, tindrà l'opció de denunciar-ho. Les primeres proves mostren un augment del 46 % en les denúncies.

L'altra opció "Estàs segur?" fa servir la intel·ligència artificial per detectar el llenguatge inapropiat i hi intervé per advertir al remitent que el seu missatge pot ser ofensiu, demanant-li que s'aturi abans de clicar el botó d'enviament.

La IA s'ha creat a partir de les denúncies dels usuaris i continuarà evolucionant,; una funcionalitat que ha reduït el llenguatge inapropiat en més d'un 10 % segons explica la companyia en un comunicat, influint així en el canvi de conducta dels usuaris perquè no repeteixin les seves accions.

Un creixement exponencial

El confinament va disparar l'ús de Tinder. Els joves de la coneguda Generació Z (entre els 18 i els 25 anys) van arribar a l'aplicació per quedar-s'hi. L'any passat, sense llocs on relacionar-se a la nova normalitat resultant del període de pandèmia, Tinder va ser un dels pocs llocs als quals els joves van poder recórrer.

El 60 % dels usuaris va arribar a l'aplicació perquè se sentien sols i el 40 %, arran de la Generació Z ho va fer per conèixer "gent nova i diferent", segons expliquen fonts de l'empresa al Diari de Barcelona.

Durant el confinament, les converses van durar un 32 % més de temps, fent que el 2020 es convertís en l'any més actiu de la història de Tinder; van augmentar en un 11 % els swipes (lliscar el dit per la pantalla) i en un 42 % els matches (coincidències) per usuari. Aquest any, al mes de febrer, la companyia va registrar un increment del 19 % de missatges al dia.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —