El mural "Humanitats en femení" serà al passadís de l’estació Ciutadella/Vila Olímpica fins el dia 30 de setembre
Per Redacció
Publicat el 09 de juliol 2021

Fins al 30 de setembre es podrà veure la intervenció mural Humanitats en femení: grans dones de la cultura universal al passadís de l’estació Ciutadella / Vila Olímpica (L4) del metro de Barcelona. La mostra vol fer visible la contribució de les dones a la cultura i al coneixement.

Aquesta acció és una iniciativa de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, en el marc del Programa de Cultura de la UPF, i compta amb la col·laboració de la Fundació de Transports Metropolitans de Barcelona (Fundació TMB). El seu objectiu és aproximar la cultura en femení a la ciutadania i enriquir l'experiència del viatge en transport públic.

El breu itinerari proposat representa els quatre eixos del coneixement humanístic –art, pensament, literatura i història– que componen els estudis d'humanitats, mitjançant la paraula viva que ha il·luminat algunes de les grans figures femenines, des de finals del segle X fins a l’actualitat. Amb aquesta exposició, la UPF vol fer visible la contribució de les dones a la cultura i al coneixement.

22 dones cèlebres

L’exposició, una iniciativa de Tamara Djermanovic, professora del Departament d’Humanitats de la UPF, recull diferents cites pronunciades per 22 dones cèlebres, personatges històrics de la cultura universal, com ara l’escriptora Virginia Wolf, la filòsofa Hannah Arendt, la pintora Frida Khalo o l’activista Angela Davis.

Dins l’acolorit mural, cada una de les 22 dones hi té una imatge de gran format i una cita memorable que l’ha fet famosa. Les cites s’han reproduït en l’idioma natiu del personatge històric i s’han traduït en català i castellà.

La inauguració tindrà lloc el 12 de juliol, i comptarà amb la presència de Josep Maria Castellà, degà de la facultat d'Humanitats de la UPF i del director de la Fundació TMB, Santiago Torres Serra, entre d'altres. També hi serà present la comissària de l’exposició M. Àngels Cabré, escriptora i directora de l’Observatori Cultural de Gènere.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —