Nou toc d'atenció de l'ONU a Espanya per la situació dels presos independentistes
Per ACN
Publicat el 25 de novembre 2020

El relator de Tortures de les Nacions Unides, Nils Melzer, veu “problemàtic" que els estats no segueixin les recomanacions de l’ONU. Ho ha dit en referència a l’incompliment de l'estat espanyol en la resolució del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries que demanava l'alliberament dels presos independentistes.

Melzer ha fet les declaracions en el marc de la inauguració del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, que estrenarà el film The War on Journalism: The case of Julian Assange i que comptava amb la participació del pare de Julian Assange, John Shipton. Nils Melzer ha orientat la intervenció a la pressumpta tortura psicològica a Assange i ha dit que no ha tingut “cap judici just” en els processos legals que ha patit fins ara.

El festival estrenarà l'1 de desembre el film que relata el cas de Julian Assange, dirigit per Juan Luis Passarelli. Es llançarà en un moment crucial del cas, que tindrà una resolució el pròxim 4 de gener quan la justícia britànica decideixi si l’extradeix. A més d’assegurar que no tindrà una “resolució justa”, ha denunciat la creació per part dels estats d'"una narrativa pública" contra Assange per "criminalitzar la veritat", motiu pel qual ha declarat "preocupant" la no cooperació dels estats".

A banda, John Shipton, pare d'Assange, ha fet referència a l'estat del seu fill i ha apuntat que "Julian és resilient" i que "després de 10 anys de tortura té l'esperit fort".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —