Toc de queda i islam
Per ACN
Publicat el 28 d’octubre 2020

Les tres federacions representatives de les comunitats islàmiques de Catalunya —UCIDCAT, FCIC i FIC— han aconsellat a tots els musulmans que retardin el res d'Alfajr, el primer res del dia, de les 5.45 a les 6.30 per complir amb els horaris establerts en el toc de queda.

Aquesta recomanació estarà vigent "mentre les circumstàncies ho permetin per no incórrer en un incompliment de la llei", han informat les tres comunitats en un missatge conjunt enviat a tots els musulmans que viuen a Catalunya.

"Conscients de la gravetat del moment a causa del brot epidèmic de la Covid-19", les tres comunitats islàmiques han informat a totes les comunitats musulmanes del decret pel qual es declara l'estat d'alarma i la regulació dels horaris, les limitacions i les excepcions en el toc de queda nocturn.

Com el confinament nocturn a Catalunya és de les 22 h a les 6 h del matí, les comunitats islàmiques comuniquen que "no es pot anar al culte en aquestes hores", de manera que recomanen retardar el res d'Alfajr a les 06.30.

Després d'apel·lar al fet que les entitats i comunitats musulmanes de Catalunya "segueixin amb l'aplicació de totes les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot de la pandèmia de la Covid-19", les tres federacions fan una crida "als musulmans a seguir col·laborant amb els seus respectius municipis per protegir així les seves vides i salvaguardar la societat".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —