Estrena 'Benidorm'
Publicat el 13 de juny 2020

Ton Vieira és un jove actor català de només 18 anys que ha fet el salt del teatre a la televisió. Diumenge passat va debutar davant les càmeres amb el primer capítol de Benidorm. Aquesta nova sèrie d'Atresmedia ens explica la història de Xabier Zurita, interpretat per Antonio Pagudo, un notari basc amb una vida de solter acomodada que de sobte li arriba la notícia que té un tumor al cap i només li queden tres mesos de vida.

Xabi, sobrepassat per les circumstàncies, pren la decisió de fer les maletes en direcció a Benidorm, on va ser més feliç que mai amb el seu primer i únic gran amor: María Miranda, a qui no ha aconseguit oblidar i vol recuperar per viure els darrers dies de la seva vida. Quan arriba a Benidorm, Xabi coneix a Tony (Pablo Derqui) i s'assabenta que aquest notari terminal té tres milions d'euros estalviats i convenç a la seva parella, Candy, encarnada per María Almudéver, amb la intenció que es faci passar per l'amor perdut del notari i que en uns mesos es quedi amb tota l'herència.


La ciutat valenciana és l'epicentre d'aquesta sèrie. Una ficció que, segons descriu Vieira, "és un cúmul d'emocions amb la comèdia com a protagonista, però amb tocs d'amor romàntic i certs punts de tensió". La sèrie està disponible a AtresPlayer Premium, una plataforma d'Antena 3, on s'anirà afegint un capítol cada diumenge fins a arribar als vuit que completen la primera temporada. D'aquesta manera, Atresmedia ha decidit trencar l'esquema actual de moltes plataformes que permeten veure tots els capítols complets d'una temporada en una sola tarda, sense haver d'esperar. Així, "es retindrà l'atenció de l'espectador al llarg de més temps, gràcies a la dosificació dels capítols", apunta l'actor.

Vieira encarna a Ricky, un personatge que és criat en un barri marginal, on la seva mare exerceix d'stripper, mentre que el seu pare es guanya la vida venent droga. L'actor reconeix que té certes similituds amb alguns trets principals del seu personatge, sobretot el seu caràcter inquiet i trapella i que això ha suposat un gran avantatge a l'hora d'afrontar aquest repte majúscul de compartir el set de rodatge amb la resta del repartiment que compten amb més experiència que ell.

Cartell de 'Benidorm', la nova sèrie d'Antena 3, protagonitzada per Antonio Pagudo

"Tot ha estat molt ràpid, una aventura trepidant, i amb prou feines he pogut assajar el personatge, ja que només van passar dues setmanes des que em van dir que m'havien seleccionat fins a posar-me davant les càmeres a Benidorm", assegura el jove actor. També afirma que és plenament conscient que "és un privilegiat de compartir rodatge amb professionals que fa molts anys que s'hi dediquen com Antonio Resines o Antonio Pagudo, dels qui ha après molt".

Un dels grans al·licients d'aquesta sèrie és la dura pregunta que interpel·la a l'espectador des d'un inici: què faríem si ens quedessin uns mesos de vida? "Un altre ingredient interessant són les localitzacions reals a peu de carrer on s'ha gravat la sèrie", ja que els habitants de Benidorm les reconeixeran fàcilment i potser és per on passen cada dia, assegura.

Ton Vieira recorda el rodatge amb un gran ambient, "la majoria dels actors estaven fent bromes constantment". També confessa que li va agafar un atac de riure incontrolable amb una escena que havia de gravar amb Pagudo i, fins i tot, van haver de parar una estona per recuperar la concentració.

Ton Vieira enmig d'una escena del rodatge de 'Benidorm'

"La pandèmia de la Covid-19 els va enxampar pels pèls, segons l'actor", ja que tenien planejat gravar tretze capítols i després d'acabar el rodatge del vuitè els van confinar a tots. No obstant això, els guionistes van saber trobar un final a la sèrie que deixarà a l'espectador amb ganes d'una nova temporada, diu Vieira.

Durant el rodatge, no ha descuidat els seus estudis d'interpretació a l'Escola Superior d'Art Dramàtic Eòlia, que han sigut flexibles amb ell i li han permès compaginar els horaris de la gravació amb les tasques que havia d'anar entregant. Davant aquesta bufetada al sector cultural, Vieira es manté optimista i creu que, malgrat aquesta aturada temporal, es revertirà la situació.

Un gran salt i una gran denúncia

Quant als seus inicis en el món de la interpretació, Ton Vieira recorda el canvi tan dràstic que va viure: "Vaig passar de fer els pastorets a l'escola a actuar al Teatre Nacional de Catalunya". L'actor es mostra molt agraït amb el director Josep Maria Mestres, amb qui es va topar pel camí i que el va animar a presentar-se al càsting de l'obra Llibertat!, que finalment va acabar aconseguint amb només deu anys. Des de llavors, Vieira s'ha "enamorat" de la interpretació i malgrat que durant una època va preferir el futbol davant del teatre, des de fa un parell d'anys que està plenament convençut a embarcar-se en aquesta "difícil" professió, però que alhora el diverteix tant. Aquest gran salt no el va fer patir gens, explica, ja que sempre ha tingut empenta i no s'ho ha pensat massa a l'hora de tirar endavant.


Vaig passar de fer els pastorets a l'escola a actuar al TNC amb deu anys (Ton Vieira)


Ton Vieira s'ha mostrat reivindicatiu contra el racisme a xarxes i a finals de l'any passat va publicar un vídeo on exposava una situació recurrent que li toca viure a Barcelona, quan la policia sovint l'atura per demanar-li la documentació pel seu color de pell o per la seva vestimenta. Creu que la situació des que va fer aquella denúncia pública no ha millorat gaire. Matisa que el cas George Floyd ha provocat que la gent es mobilitzi per combatre aquesta xacra social, però això no eximeix de seguir fent autocrítica i ser conscients que a Espanya hi ha racisme.

"La viralitat dura un parell de dies, una setmana com a molt, però després el missatge cau en l'oblit", explica. "Publicar fotos denunciant aquesta situació és només un primer pas, el més important és actuar quan se'ns presenta una situació d'abús i fer-hi front", argumenta el jove actor català.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —