El primer festival presencial després de la pandèmia tindrà convidats estrangers per videoconferència i limitarà l'aforament a la meitat
Per Pablo Mérida
Publicat el 27 de juny 2020

Amants del cinema, tinc una bona i una mala notícia. Com sabreu, fa mesos que els cinemes del país estan tancats per motius sanitaris que de ben segur coneixeu. Ara comencen a reobrir algunes sales però amb la problemàtica afegida que no hi ha estrenes. Aquesta setmana, però, els mesos de sequera arriben a la seva fi: torna el BCN Film Fest!

La quarta edició d’aquest festival, que hauria d’haver tingut lloc durant les darreres setmanes d’abril, torna avui dijous 25 de juny. Això, que ja és una bona notícia, millora exponencialment si tenim en compte que el festival torna al cinema! Com totes les edicions anteriors, les pel·lícules es projectaran als Cinemes Verdi de Gràcia. Serà la primera oportunitat per als barcelonins i tothom qui vulgui venir a la ciutat comtal de veure premières a la pantalla gran després de tants mesos tancats a casa i als Verdi, ni més ni menys. Si no coneixeu la mítica Sala 1 dels Verdi, aprofiteu aquests dies de festival per gaudir d’una de les millors sales de tota la ciutat.

El festival d’enguany ve carregat d'estrenes ben interessants i una programació completa: des de pel·lícules històriques (com De Gaulle o també La verdadera historia de la banda de Kelly), passant per dramédies entranyables (La família que tú eliges o també El glorioso caos de la vida), fins a purs drames socials (Una para todos).

Tothom trobarà alguna pel·lícula que li pugui interessar entre la cinquantena que es projectaran durant el festival; i tot a un preu imbatible: totes les pel·lícules —menys la d’obertura i la de clausura—  es podran veure per només 2,90 euros. A més, tindrem l’oportunitat de veure cares conegudes del nostre cinema, com Emma Suárez, David Verdaguer o Oriol Puig, que participaran en el festival en col·loquis i xerrades. El festival també comptarà amb convidats internacionals com George MacKay, Peter Cattaneo, Alla Kovgan i molts més. Això sí, aquests darrers participaran mitjançant videoconferències.

En definitiva, aquest festival és un doble esdeveniment: d’una banda ens porta novetats cinematogràfiques de gran qualitat (com ha sigut tendència els darrers anys) i d’altra banda és la primera cita als cinemes des de fa mesos. Així que, què més podem demanar? Bones pel·lícules, un retrobament amb les sales del Verdi, xerrades amb directors i actors... Em sembla que no hi ha manera millor de començar l’estiu.

Bé, no tot pot ser bo, em deixo la mala notícia pel final: el festival només dura fins al 2 de juliol. Això significa que la travessia pel desert de cinemes oberts però sense estrenes tornarà a ser la tònica general després d’aquest efímer oasis d’una setmana. Haurem d’esperar fins a Tenet, de Christopher Nolan, si la cosa va tan parada com sembla. Però no us deprimiu, amants del cinema; ara se’ns presenten set dies d’estrenes a una de les millors sales de tota Barcelona, així que aprofiteu i gaudiu al màxim del BCN Film Fest. Ens veiem al cinema!

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —