El 3 de febrer arrenca la 17a edició del BCNegra al Poblenou
Per Redacció
Publicat el 24 de gener 2022

Poblenou acollirà a partir del 3 de febrer la 17a edició del BCNegra, en format presencial. El festival de novel·la negra aposta per les noves tecnologies com a leitmotiv i ha organitzat 53 activitats, en les que, segons afirma el comissari del festival, Carlos Zanón, "volem reivindicar l'ésser humà per sobre de la tecnologia".

Les activitats es faran entre el Teatre l'Aliança del Poblenou i l'històric El Molino fins el 13 de febrer, i es comptarà amb 112 autors, entre ells Eduardo Mendoza, Tura Soler, Carmen Mola o Màrius Serra. El festival també homenatjarà dos escriptors "pioners" de la novel·la negra a l'Estat: Francisco González Ledesma i Manuel Vázquez Montalban.


El tret de sortida del festival que porta per lema 'Aquí, demà' serà a la Biblioteca Jaume Fuster, on s'inaugurarà l'exposició 'Expedient González Ledesma', en memòria del comissari Ricardo Méndez, "l'alter ego" de Francisco González Ledesma. L'altre protagonista dels homenatges serà Manuel Vázquez Montalban. Quan es compleixen 50 anys de la creació del detectiu Pepe Carvalho, el festival ha apostat per fer la ruta literària 'Rere les passes de Carvalho' que repassarà alguns dels aspectes més importants del que significava la ciutat tant per l'investigador com pel seu pare creatiu.

Durant els 11 dies de festival, passaran per Barcelona "grans figures" del panorama literari tant nacional com internacional; hi participaran autors com Don Winslow, Dominique Manotti, Irvine Welsh, Brenda Navarro, Elena Medel, Charles Cummin, Mike W.Craven o Alan Parks, entre altres. 

Així mateix, com en cada edició, BCNegra recupera un autor, un llibre i un personatge. Enguany, el certamen ha apostat pel britànic Ted Lewis com a autor; la tragèdia grega i clàssic de la literatura 'Èdip Rei', de Sòfocles, com a llibre; i el personatge Petra Delicado, de l'escriptora Alicia Giménez Barlett.

L'edició de 2021 va ser en format telemàtic, i Zanón ha celebrat la recuperació de la presencialitat del BCNegra. En aquesta línia, ha assegurat que es tracta d'un festival "eminentment popular". 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —