Tornarem a abraçar-nos
Publicat el 02 de maig 2020

Des de l'inici del confinament els balcons de tot del país han esdevingut més protagonistes que mai: ja sigui perquè són pràcticament l'únic espai de socialització, l'única ullada de sol, o bé perquè són un petit espai de llibertat, un aparador de la creativitat i una forma d'expressió ciutadana. Amb aquesta premissa avui inaugurem Balcons, un nou espai del Diari de Barcelona que viatjarà per balcons d'arreu del territori per recollir i explicar, amb la veu dels veïns, les petites lluites i reivindicacions ciutadanes que s'hi plasmin. 

I avui, de manera especial i a mode d'inauguració, ho fem amb un balcó que no necessita gaire explicacions. L'arc de Sant Martí com a símbol d'esperança i el missatge 'Tornarem a abraçar-nos', en clara referència a les limitacions del confinament a la lluita contra la Covid-19. En aquest cas la fotografia ha estat feta a la cantonada entre els carrers de Lepant i Mallorca, a l'Eixample de Barcelona, però de pancartes semblants n'hi ha per tot el territori.

L'arc de Sant Martí amb missatges positius referits al confinament i a la Covid-19 prové d'Itàlia, on va fer fortuna el lema 'Tutto andrà bene' (tot anirà bé), fins al punt que es va convertir en viral a les xarxes. Era, de fet, una fórmula pensada per apaivagar el malestar dels nens i nenes, i per cercar-los distraccions al cap de tants dies de no anar a l'escola i romandre tancats a casa.

Darrerament han proliferat a tots els barris i ciutats pancartes semblants, amb noves declinacions del missatge, i remarcant l'agraïment al personal sanitari.

A partir d'aquesta setmana que comença, si des del vostre balcó veieu dibuixos, pancartes o banderes interessants als balcons veïns, no ho dubteu i feu-nos-ho arribar. Podeu fer-ho a través de les nostre xarxes socials ( Twitter, Instagram i Facebook) o per correu electrònic ([email protected]).

 

 

 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —