Mesures higièniques al mercat Susi Sweet Dress
Publicat el 07 de juliol 2020

Els aficionats a les compres de segona mà estan de sort: aquest cap de setmana es reprèn l’activitat dels mercats vintage. Després de mesos paralitzats a causa de l’estat d’alarma, amb l’arribada de l’estiu i la desaparició de les fases, Barcelona es converteix en escenari de diverses paradetes de venda d’articles únics altre cop. 

Noves mesures de seguretat

Tot i que compleixen totes les mesures de protecció generals, com l’ús obligatori de mascareta, disposició de gel hidroalcohòlic, separació d’1,5 metres entre estands i obertura de passadissos d’entrada i sortida, no s’han decretat mesures especialment dedicades als esdeveniments d’aquest tipus. José Puig, responsable de Two Market, entitat organitzadora de diversos mercats de segona mà, comenta que no hi ha un apartat específic al BOE per a ells i que, de fet, el sector se sent una mica oblidat.

Susana Bas, fundadora de Susi Sweet Dress, s’ha acollit a la normativa de la Conselleria de Salut, que estipula que s’ha de mantenir una distància de metre i mig entre persones, que equival a una superfície de 2,5 metres quadrats. La roba i els espais comuns, com emprovadors o lavabos, es desinfecten amb Viriticol. Aquest mercat també disposa d’un guarda de seguretat per controlar l'aforament i restringir l’accés en cas necessari.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤ ATENCIÓN ❤ . Os escribimos las medidas higiénicas y el aforo para el Mercado de Barcelona, del 2 al 5 de julio que se realizará en el patio de @sanfelixafricano al aire libre . Hemos añadido jueves tarde y viernes por la mañana para así estar más repartidas, por suerte el patio es un espacio muy grande y no se acumula como en la Casa Capell . . ? MEDIDAS HIGIÉNICAS . - Será obligatorio el uso de mascarilla, y dispondremos de gel hidroalcohólico en la entrada . - Todas las piezas de ropa que se prueben serán desinfectadas con Viricitol, es un viricida aprobado por el Ministerio de Sanidad frente al Covid-19 y que cumple con la recomendación aprobada y avalada por la OMS . - El probador y espacios comunes serán también desinfectados con Viricitol. Probadores estarán adecuados a la situación actual . - Si piensas que puedes tener síntomas del COVID-19 o has estado en contacto con alguien diagnosticado del virus, por favor quédate en casa. . . ? AFORO . A día 25 de junio la Conselleria de Salut ha resumido que la norma general es mantener una distancia de un metro y medio entre personas, que es el equivalente a una superficie de 2,5 m2 por persona . Habrá una persona de seguridad en la entrada para controlar el aforo permito. . #susisweetdress #SUMMERbySusiSweetdress

Una publicación compartida de SusiSweetdress (@susisweetdress) elCanvis en l’aforament

S’ha reduït l’aforament en un 30 % i també s'ha rebaixat el nombre de parades. En el cas de Todo a 1 € (Two Market), compten amb un total de 36 estands, els que ho van sol·licitar primer. “Hi ha molta gent que ho necessita. Hem avisat els nostres contactes de sempre i els que han pogut i han volgut han reservat”, esmenta Puig. La quantia de venedors que s’ha quedat fora espera que es puguin incorporar a l’agost. 

A Susi Sweet Dress hi poden entrar 280 persones simultàniament, després d'haver restringit l’aforament segons els metres quadrats de separació reglamentaris per persona. Així i tot, l’afluència és menor que els anys anteriors; encara que la gent tingui menys por perquè és a l’aire lliure, existeixen certes reticències i el fet de ser un mes de vacances també hi influeix.


Repercussions econòmiques

Els guanys compensaran les pèrdues? “No creiem que guanyem com abans. Però s’havia de començar a fer quelcom per no desaparèixer i la gent que ve a vendre ho necessita. Mirem per les persones: encara que no ens aporti gaire benefici, si la gent guanya, ja estem contents”, sentencia Puig. Tot i això, els preus no s’han vist afectats i el format segueix sent el mateix. S'ha de tenir en compte que als autònoms no els han abaixat ni els impostos ni els lloguers. “Ningú ens escolta, som els últims de la fila”, es lamenta Puig.

Per altra banda, Bas espera que el mercat funcioni bé i revertir les despeses en material sanitari i controls. Tot i aquesta gran inversió a cegues, s’han sabut adaptar a la nova situació i en un parell de setmanes ja ho tenien tot muntat. “La gent tenia ganes i preguntava pel següent mercat”, explica l’organitzadora.


Previsions incertes

Els organitzadors d’esdeveniments no saben ben bé quines mesures adoptar ni què succeirà els pròxims mesos. “Això va dia a dia, però no podem parar. Ens veiem obligats a arrencar”, comenta José Puig. Afegeix que ara mateix un esdeveniment és “com un espai prèmium, perquè no hi ha gaire gent que s'arrisqui a anar-hi i d’altres han tancat.” A Susi Sweet Dress han posposat el seu mercat del juny al juliol i han cancel·lat el de l’octubre a un espai tancat, per traslladar-lo al mateix recinte a l’aire lliure al setembre.

Rebuda amb els braços oberts

En el que coincideixen tots dos organitzadors és en la urgència d’engegar la maquinària de nou. Es tracta de començar de zero, amb una nova distribució. El risc és molt elevat i el desconeixement de la situació en què es mouen, patent. Així i tot, s’observa una reacció positiva per part dels clients. També és una manera de seguir en contacte amb el públic habitual, com en el cas del negoci de Susana Bas. La seva valoració és molt positiva, observant com la gent ha respectat els espais i l’ús de les mascaretes. “No és com un mercat normal al qual hi va moltíssima gent, són unes condicions complicades, però de moment podem estar contents”.

Agenda

Two Market s’estrena aquest diumenge amb Todo a 1 € a l’Ovella Negra (carrer Zamora, 78). Ofereix altres serveis com un bar, zona a part on es pot consumir sense mascareta. Aquest diumenge també es podrà gaudir del mercat de Susi Sweet Dress a la Parroquia San Félix el Africano (carrer Sardenya, 29), un espai amb complements, roba, il·lustradores, espectacles de swing i zona diferenciada per a nens, entre d’altres.

De cara al cap de setmana que ve, altres mercats de segona mà habituals de Barcelona es reactiven: La Clandestina Market (12 de juliol), Vintage Kilo Market (17 de juliol) Give’me 5! El Centre de la Vila (19 de juliol), o Candy Darling Market (19 de juliol).

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —