Tornen les claus
Per Redacció
Publicat el 31 d’octubre 2020

La pressió veïnal i mediàtica ha obligat a fer marxa enrere al banc propietari de l'immoble (BBVA), que aquesta tarda ha tornat les claus a la família desnonada anit a Ciutat Meridiana. La família, amb tres menors (un dels quals lactants), no havia rebut cap avís previ i ahir va ser desnonada a les nou del vespre, just una hora abans del toc de queda. Les imatges de la fotoperiodista Lorena Sopena, publicades pel Diari de Barcelona, han esdevingut virals les darreres hores per la cruesa de l'actuació policial i la contradicció que implica una acció d'aquestes característiques contra una família vulnerable i, a més, a en plena pandèmia i toc de queda. El banc, per la seva banda, ha argüit que no sabia que es tractés d'una família vulnerable i ha dit que tot plegat havia estat un malentès.

Vídeo: Malena Ramajo


Imatges de Lorena Sopena

La família ja ha pogut tornar a entrar a casa, però la indignació al barri continua ben viva i l'Associació de Veïns i Veïnes de Ciutat Meridiana ja ha convocat una concentració per aquest dilluns dia 2 davant de la comissaria de Mossos d'Esquadra a Nou Barris. ​​El president de l'Associació de Veïns i Veïnes de Ciutat Meridiana, Filiberto Bravo, explica en aquest vídeo, minuts abans del retorn de les claus, la situació viscuda ahir al barri:

Vídeo: Malena Ramajo

I tot seguit, dialoga amb l'enviat del BBVA encarregat de tornar les claus a la família:

​​​​​Vídeo: Malena Ramajo

​​​​​

Imatges de Lorena Sopena

El cap dels mossos defensa el desnonament
​​​​​​​Hores abans del retorn de les claus a la família, el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha defensat aquest matí l'actuació del seu cos policial en el desnonament en declaracions (a partir del minut 7) a Aquí, amb Josep Cuní de SER Catalunya. Sallent ha assegurat que l'execució del desnonament s'havia produït en primera instància al matí, per "manament judicial", i que a la nit els Mossos van tornar a actuar per iniciativa pròpia davant el "delicte flagrant" de la reocupació del pis, amb l'objectiu de "restituir la propietat".

D'altra banda, el cap dels Mossos ha apuntat que "hi va haver força violència de les persones que estaven a fora". Així mateix, ha afirmat que "als Mossos d'Esquadra no ens agrada fer aquests desnonaments" i que sempre que actuen ho fan com a "policia judicial". 

La regidora d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, ha explicat que ni la família desnonada ni els serveis municipals havien estat avisats que es produiria el primer desnonament. A més, ha assenyalat que "en plena pandèmia, amb menors i tractant-se del pis d'un banc, el Conseller d'Interior hauria de donar moltes explicacions". 

Les dades que aporta el TSJC

El 22 de setembre, la part demandada va demanar la suspensió al·legant vulnerabilitat vinculada a la pobresa energètica. Però el 27 de setembre el jutjat va desestimar-ho argüint que era una qüestió administrativa "que no afectava el procediment judicial". Per aquest motiu va mantenir l'ordre de desnonament que es va acabar executant ahir.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —