El retorn de la NBA el pròxim 31 de juliol trencarà la maledicció dels equips campions de la ciutat canadenca.
Publicat el 14 de juny 2020
Temps de lectura 4 minuts

La tornada de la NBA el pròxim 31 de juliol pot significar la fi d'una maledicció històrica de la ciutat de Toronto. Fins aquest moment, la ciutat canadenca ha tingut tres equips campions de les tres competicions esportives diferents: els Toronto Raptors (NBA), els Maple Leafs (a hòquei) i els Blue Jays (a bèisbol). Els dos últims, per diversos motius, no van poder defensar el seu títol a la temporada següent perquè no van disputar-se competicions.

Dues pandèmies i una vaga

Els primer dels tres en proclamar-se campió van ser els Maple Leafs, que es denominaven Toronto Arenas al 1918, van guanyar la Stanley Cup aquell mateix any. Tot i això, una altra pandèmia com va ser la Grip Espanyola va cancelar la temporada (una situació que no s'havia produit ni amb la 1a Guerra Mundial en marxa). 

La segona vegada va ser al 1994, quan la MLB es va proclamar deserta després d'una gran vaga dels jugadors de les grans lligues que va fer que no hi hagués campió. Els Blue Jays no van poder revalidar el títol després de guanyar de forma consecutiva les seves úniques MLBs de la història. 

Aquest any, amb l'arribada de la pandèmia del COVID-19 a Amèrica semblava que la NBA seria cancelada però finalment sí que es trencarà aquesta maledicció. La temporada passada, els Toronto Raptors van guanyar per 2-4 a les finals de la NBA contra els Golden State Warriors a l'Oracle Arena. 

Últims segons del Game 6 de les finals de la NBA del 2019 (House of highlights)
 

Com torna la NBA?

El 31 de juliol és la data oficial de tornada a la competició. Tot i això, hi haurà 8 equips (els que tenien pitjor balanç de victòries en temporada regular) que no tornaran. Entre ells, estan els Golden State Warriors que, després de ser subcampions l'any passat, han encadenat una de les pitjors temporades en l'última dècada. Tampoc tornaran els Charlotte Hornets, els Chicago Bulls, els New York Knicks, els Detroit Pistons, els Atlanta Hawks, els Cleveland Cavaliers, els Minessota Timberwolves i els Golden State Warriors

El format serà un pèl diferent a l'habitual. Per acabar la temporada regular, cada equip disputarà 8 partits i després començarà el play-in (el 8è i el 9è de cada conferència s'enfrontaran per l'última plaça dels playoffs) i més tard els playoffs. La seu serà el Walt Disney Resort d'Orlando, amb tres pistes d'alt rendiment com són l'HP Field, el Visa Center i The Arena per acollir els partits. 

Kyrie Irving i el boicot a la tornada

El base dels Brooklyn Nets, Kyrie Irving, s'ha convertit en el líder d'un boicot d'una sèrie de jugadors a la tornada de la NBA. El motiu? Les protestes que estan tenint lloc als EUA arran de la mort de George Floyd a mans de la policia de Mineápolis. En unes declaracions a The Athletic, Irving va assegurar que "no dono suport a anar a Orlando. No estic amb el racisme sistemàtic" en una conferència amb 80 jugadores i jugadors de la WNBA i NBA. 

Kyrie Irving, base i estrella dels Brooklyn Nets

Tot i què sembla que es trencarà, la porta a la continuació d'aquesta maledicció queda oberta amb aquest possible boicot i la situació desconeguda respecte al futur de la pandèmia. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —