Torra dona per suposada la seva inhabilitació com a President
Per Redacció
Publicat el 31 d’agost 2020

En una entrevista als Matins de TV3, el president Quim Torra ha donat per fet que serà inhabilitat. "No espero cap altra decisió que no sigui la meva inhabilitació com a President", ha dit. I, en relació a això, no s'ha mullat i no ha anunciat data per les eleccions al Parlament. En aquesta línia, tot i restar pendent de la resolució del Tribunal Suprem el pròxim 17 de setembre sobre la seva possible inhabilitació, ha destacat que la data d'eleccions "la decideix el President de la Generalitat" i ha dit que "cap tribunal espanyol no marcarà el calendari". A l'altra cara de la moneda, conscient de les desavinences entre els socis de Govern, espera que cap altre partit independentista presenti un candidat al Parlament si a ell l'inhabiliten. 

Malgrat les divergències pel que fa a la ruta de la independència entre JuntsXCat i ERC, Torra ha volgut suavitzar la situació i ha dit que "En la lluita contra l'epidèmia es trobarà a tot el Govern unit". 

 

Torra no descarta decretar l'estat d'alarma i fins i tot demanar ajuda a l'exèrcit
Torra ha dit sentir-se preocupat per la situació sanitària actual a Catalunya, ja que l'índex de risc de rebrot està a 200, i dobla a un índex de 100 "que ja és molt alt", es lamenta. Opina que no és excusa que "la nostra mitja sigui inferior a la de les altres comunitats" i, per tant, els seus esforços aniran destinats a aplanar la corba i ha trobar una solució per les famílies aquest inici de curs. Torra es mostra especialment inquietat amb el futur del subsidi de conciliació familiar que ha anunciat Pedro Sánchez, en cas que les escoles tanquin i els nens s'hagin de quedar a casa. De fet, assegura que han concretat una entrevista al llarg d'aquesta setmana per parlar sobre les condicions exactes de decretar un possible Estat d'alarma a Catalunya. 

En aquest sentit, Torra no es planteja endarrerir l'inici de curs escolar més enllà del dia 14, ja que considera l'escola "una eina d'integració social" i que no es pot deixar cap nen enrere. Respecte la possible decisió d'alguns pares de no portar els fills a classe per si no hi ha prou seguretat garantida, diu que "el departament l'educació prendrà mesures".

D'altra banda, ha anunciat una línia d'actuació més contundent per aturar la corba, que inclou un total de 500.000 tests en dos mesos, i fins i tot no descarta "demanar personal de l'exèrcit si cal", ja que "quan les coses són per ajudar a mi no em costa res". El President de la Generalitat té clar que farà "les despeses i el dèficit que faci falta" per tal d'abastir la ciutadania amb tots els recursos necessaris. Subratlla que "Hem d'aprendre dels errors. En alguna coa hem fallat si l'onada que esperàvem per la tardar ha arribat a l'agost".  

Finalment, ha assegurat que no hi haurà diàleg amb l'Estat si no hi ha sobre la taula dues qüestions fonamentals: data i condicions pel referèndum i amnistia pels presos. I, pel que fa a la manifestació convocada per l'ANC l'11 de setembre, ha dit que "En aquest país es garanteix sempre el dret a manifestació. Però en aquest moments demanem màxima responsabilitat, fer les coses amb aquell punt de creativitat i de rigor”, i es mostra convençut que no es repetirà escenari del passat 8 de març. 

Vegeu el vídeo íntegre de l'entrevista aquí.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —