Quim Torra
Per Redacció
Publicat el 17 de setembre 2020

La vista al Tribunal Suprem sobre la inhabiltació del president de la Generalitat, Quim Torra, ja s'ha acabat i el tribunal s'ha retirat a deliberar després de prendre la paraula l'advocat Boye, la fiscal i Vox.  La sala ha de debatre ara si estima o no el recurs de Torra per revocar la inhabilitació que va sentenciar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, normalment triguen unes tres setmanes. 

Torra ha comparegut després de la visitia al Suprem i ha afirmat que "si l’estat espanyol arriba a inhabilitar-me, només hi haurà un culpable: ell mateix. No seré jo qui en aquest moment tan crític pel país l’aboqui a una cursa electoral irresponsable que paralitzaria l’administració"

La Fiscalia, en el seu torn de paraula, ha mantingut el posicionament amb la sentència del TSJC, que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra. La representant del ministeri públic que és al Suprem s'ha limitat a reafirmar-se en la seva oposició al recurs del cap de l'executiu i ha demanat al tribunal que el desestimi.

L'advocat de Quim Torra, Gonzalo Boye, ha al·legat que el fet de penjar la pancarta a favor dels presos polítics al balcó de la Generalitat era un acte polític emparat en la llibertat d'expressió i la seva inviolabilitat com a parlamentari. Per això, considera que la Junta Electoral Central (JEC) no podia obligar-lo a despenjar-la. Per la seva banda, la fiscalia i l'acusació popular de Vox han respost que en període electoral la JEC podia ordenar a Torra treure la pancarta perquè vulnerava la imparcialitat institucional. També han defensat la legalitat de tot el procés judicial contra Torra i la seva inhabilitació.

L'ANC demana un esforç dels independentistes 

La presidenta de l'ACN, Elisenda Paluzie, ha demanat als partits independentistes un "esforç" per aconseguir una "resposta unitària" davant "l'agressió" contra el president de la Generalitat, Quim Torra. Des de Madrid, on ha acompanyat el president de la Generalitat a la vista del Tribunal Suprem, Paluzie ha donat per fet que la inhabilitació previsiblement arribarà i ha afegit que encara hi ha temps per a un acord dels independentistes. Així mateix, considera que no és normal que es pugui destituir un president de la Generalitat per haver expressar el mateix que demanen un grup de les Nacions Unides, que s'alliberin els "presos polítics".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —