Quim Torra.
Per ACN i Redacció
Publicat el 20 de juliol 2020

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha ordenat a la seva defensa, encapçalada per l'advocat Gonzalo Boye, que estudïi la presentació d’una denúncia contra el rei emèrit, Joan Carles I. També va en contra la seva ex-amant Corinna zu Sayn-Wittgenstein i “tots aquells que, d’una manera o altra, hagin participat, ajudat, cooperat o encobert les pràctiques corruptes”.

Torra ha manifestat que “la corrupció s’ha de perseguir, independentment de qui hi participi”, tot i que és conscient de les dificultats que comporta aquesta denúncia, sobretot, per la inviolabilitat de la qual gaudeix el rei. “No es pot mirar cap a una altra banda davant de fets tan greus dels que presumptament serien responsables no només el rei emèrit, sinó un grup rellevant de persones que no compten amb inviolabilitat”.

La finalitat de l’ordre del president de la Generalitat és poder descobrir qui hi hauria participat i poder determinar qui hauria de respondre penalment i civilment. Segons Torra, la responsabilitat civil “ex delicto”, és a dir, qui ha de reparar els danys comesos, correspondria als autors dels fets - encara desconeguts, i, en segona instància, a la Casa Reial, la qual no disposaria d’inviolabilitat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —