Torra proposa a Sánchez l'ús obligatori de mascareta als espais públics
Per Redacció
Publicat el 10 de maig 2020

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al seu homòleg espanyol, Pedro Sánchez, que estableixi l'obligatorietat de dur mascareta als espais públics com a mesura de seguretat davant del coronavirus. Torra ho ha demanat a la reunió que els líders autonòmics han mantingut amb Sánchez aquest diumenge per videoconferència. En aquesta mateixa reunió telemàtica, el president de la Generalitat ha demanat que l'estat implanti un permís retribuït per a les famílies que tenen nens o persones dependents a càrrec.

A banda d'aquestes dues mesures, Torra també ha plantejat una sèrie de qüestions econòmiques, com que s'apliqui una "política de salvament de l'economia" en els propers tres mesos deixant de banda el dèficit i gastant per "salvar persones i llocs de treball". En aquesta línia, ha advertit que "tot el que no es gasti en els pròxims mesos s'haurà de multiplicar per molt més si les empreses fan fallida o els ERTO es converteixen en ERO". 

Nega que hi hagi retallades a Catalunya
Torra ha afirmat que Catalunya apostarà per la despesa pública i l'endeutament per tal de reactivar l'economia un cop se superi la pandèmia de Covid-19. "Aquest país no farà cap retallada", ha dit Torra.

"No" a l'estat d'alarma sense competències
D'altra banda, el president ha celebrat la unitat dels partits independentistes catalans a l'hora de votar en contra de la la pròrroga de l'estat d'alarma, que es va debatre dimecres al congrés, i ha defensat mantenir aquesta oposició al decret. "Nosaltres seguirem votant que no fins que no recuperem les competències", ha manifestat. 

Torra, a més, ha criticat una vegada més la gestió de la crisi que està fent el govern de Pedro Sánchez argüint que les crides del president espanyol al diàleg, la cogovernança i la desescalada institucional són "retòrica". "Són monòlegs i no hi ha debat", ha afirmat el president de la Generalitat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —