Quim Torra
Per Redacció i ACN
Publicat el 18 d’agost 2020
Temps de lectura 5 minuts

El president de la Generalitat, Quim Torra, assegura que té "molt pensada" la data de les eleccions, que encara no ha dit, i insisteix que la prioritat d'ara és la salut i la vida de la ciutadania. En una entrevista a l'ACN insisteix que no prendrà la decisió en funció de "cap d'interès personal ni partidista i que no em limitarà mai en absolut cap data que fixi la justícia espanyola".

Així, Catalunya anirà a les urnes quan Torra consideri que és "el millor moment", tenint en compte la situació "complicada" derivada del coronavirus. De fet, també ha demanat que s'acabi el debat sobre la data electoral perquè creu que allunya l'atenció de l'epidèmia.

El president ha alertat que cal centrar-se en el retorn de les vacances i la tornada a la feina i, sobretot, en l'inici del curs escolar: "El país funcionarà si les escoles funcionen". Torra ha explicat que va demanar un informe a la comissió jurídica assessora perquè afirmés els drets essencials de la ciutadania en la situació d'epidèmia, particularment, a ell el té "molt preocupat" el dret a vot, i apunta que farà "tot el possible" per garantir-lo.

Autodeterminació

Torra vol traslladar la taula de negociació a Europa si la Moncloa continua sense pactar l'autodeterminació, ja que ha "constatat" que el diàleg amb Madrid fins ara només s'ha traduït en "fotos". "Prou d'enganyar-nos. Estan disposats a negociar l'autodeterminació? Si no, anirem a negociar a Brussel·les i no perdrem més el temps", ha afegit.

Paral·lelament, el president demana a l'independentisme una "reflexió" més programàtica que de noms, i insta els partits a compartir punts als programes electorals per "clarificar" l''Ho tornarem a fer'.

"Oi que hem arribat a la conclusió que és impossible que un independentista sigui jutjat amb neutralitat a l'Estat? I que estan a punt d'inhabilitar un president per posar una pancarta per la llibertat d'expressió? Amb el diàleg ens passarà igual, i només trobarem negociació fora de l'Estat", ha confessat. 

Torra és optimista de cara a les eleccions vinents. Durant l'acte polític de la fundació de JxCat ja es va mostrar "confiat" perquè l'independentisme arribés al 50% dels vots, superar aquesta xifra donaria "una legitimitat immensa" al moviment.

Candidata Borràs?

Torra, que no es farà militant del nou partit de JxCat però que hi dóna suport, considera que l'exconsellera del seu Govern i actual líder de l'espai a Madrid, Laura Borràs, seria una bona candidata "efectiva" de la llista electoral: "Suposo que hi ha altres noms però ella ha demostrat una gran solvència a tots els nivells". Tot i això, Torra ha deixat clar que no té un nom preferent i que podria parlar molt bé d'altres. El president insisteix que seran les bases del partit les qui prendran la decisió en unes primàries.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —