El servei d'odontologia municipal ja ha atès més de 1.600 persones des de la tardor del 2018
Per ACN
Publicat el 17 d’agost 2020

L'Ajuntament de Barcelona ampliarà el servei d'odontologia gratuït per a persones vulnerables amb un nou local que posarà en marxa durant l'últim trimestre de l'any al barri de Torre Baró, al districte de Nou Barris. D'aquesta manera, el servei municipal que funciona des de la tardor del 2018 al carrer Viladomat afegirà un segon punt d'atenció a la plaça Eucaliptus.

L'espai s'ubica en un immoble cedit l'any 2013 pel consistori a la Universitat de Barcelona (UB), que l'havia fet funcionar com a clínica solidària l'any 2018 i 2019. Des que es va posar en marxa, el servei d'odontologia gratuït ha atès més de 1.600 persones derivades des dels Serveis Socials municipals, el 53% de les quals són dones.

El 18% de les persones ateses provenien de Nou Barris i, per aquest motiu, l'obertura d'un nou local al districte permetrà ampliar el servei que ja es donava amb un criteri de major proximitat, segons ha subratllat la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa. Concretament, el servei ampliarà en dues butaques més els espais per realitzar tractaments odontològics i d'higiene bucodental.

La regidora ha defensat el servei perquè "un 12% dels veïns de la ciutat reconeixen que no van al dentista per temes econòmics" i, segons ha dit, aquest servei possibilita que una part d'aquests veïns pugui anar-hi. "Ampliem el servei perquè la salut bucodental no és de segona, sinó de primera", ha subratllat. En total, des de la tardor del 2018 s'han fet més de 3.200 obturacions, unes 1.500 higienes, més de 1.000 pròtesis i gairebé 300 endodòncies. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —