Torrent
Per ACN
Publicat el 17 de setembre 2020

El president del Parlament, Roger Torrent, ha avançat que activarà el compte enrere cap a les eleccions si el president de la Generalitat, Quim Torra, és inhabilitat pel Tribunal Suprem i no hi ha cap candidat a la investidura per substituir-lo. "És el que marca la llei i el reglament del Parlament", ha assegurat en una entrevista al programa 'L'hemicicle’, i afegeix que l'independentisme ha de procurar no debilitar les institucions en un moment "tan greu" com l'actual: “seria molt poc responsable" que no s'acordessin els passos a seguir fins al final de la legislatura. 

Si tal com es preveu el president Torra no convoca eleccions abans de la seva probable inhabilitació ferma, i tampoc no hi ha cap candidat per substituir-lo, la investidura es declararia fallida i començaria a corre el termini cap a les eleccions. Concretament, serien dos mesos fins a la convocatòria dels comicis, que se celebrarien 54 dies després. Així doncs, la data de les eleccions seria gairebé quatre mesos després que la legislatura es declarés fallida.

"Hem de procurar no debilitar nosaltres mateixos les institucions en un moment tan greu com el que estem vivint. Hem de ser útils a la ciutadania", ha defensat Torra per després argumentar que la llei de la presidència i el reglament del Parlament són molt "clars i diàfans" sobre els terminis en cas que no hi hagi candidat per substituir Torra. De moment, es dona per fet que cap partit independentista en presentarà un, i caldrà veure què fan els partits de l'oposició. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —